Loa Andersson, Herrljunga

loa_banner

Loa är en driven kille som trots sina unga år har hunnit bli en riktigt duktig kastare och flugfiskare. Fiskat har Loa gjort sedan barnben men efter sina tre år på Sportfiskeakademin har han verkligen fastnat för flugfiske och flugkastning. Dom timmarna han har lagt på gräsmattan har gett resultat och 2015 var han en del av det svenska landslaget efter finalplatser och vinster i flera tävlingar under våren. Den grenen som han övar på mest är Trout Distance. Men efter att ha fått en bredare inblick i flugkastningen så har han även börjat träna och tävla i samtliga distansgrenar. När det kommer till fiske så har alltid bäcköringen och abborren varit det som lockat mest. I sina hemtrakter i Herrljunga så lägger Loa ner mycket tid på att leta fram dem vakande öringarna. Flugfisket efter gädda och havsöring har också ett ordentligt grepp om Loa och det vigs en hel del tid även åt detta.

Loa är med sin ofantliga talang för distanskastning och intresse för kastets mekanik ett nytt och fräscht tillskott i teamet. Med stor kunskap för kastning och brunöringsfiske är han med och ger feedback på spön och linor.

Sedan 2015 är Loa med i Svenska Landslaget i Flugkastning och sedan 2017 dessutom anställd av Svenska Castingförbundet som projektledare mot föreningar i Sverige.

loa loa_2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *