Loa Andersson, Herrljunga

Loa är en driven kille som trots sina unga år har hunnit bli en riktigt duktig kastare och flugfiskare.
Fiskat har Loa gjort sedan barnsben och redan när han var 10 år letade han fram sin pappas gamla flugspö i skjulet och började öva på gräsmattan. Ett par veckor senare kastade han redan längre än sin far och det var där hans intresse för distanskastningen föddes. Efter tre år på SportfiskeAkademin där han inriktade sig på flugfiske och träffade Tellis första gången så var flugkastningen och flugfisket väl rotat i hans livsstil.

I hemtrakterna kring Herrljunga vigs störst del av fisketiden till öringsfiske med torrfluga. Under högsommaren är det abborrarna som får smaka på flugorna och när löven faller är det gäddan som står på tur. Utöver detta fiskar han gärna havsöring och lax men den allra mesta tiden läggs fortfarande på gräsmattan i jakten på distans.

Loa har tävlat för det Svenska Landslaget i flugkastning och även arbetat för Svenska Castingförbundet som Föreningsutvecklare.
Just nu studerar han till biovetare med inriktning biologiska resurser och ekologi med förhoppning om att i framtida yrke kunna främja och bevara våra svenska fiskbestånd.

Med bred kunskap om flugfisket i sötvatten och ett stort intresse för kastets mekanik är Loa med och ger feedback på spön och linor. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *