Fiske och annat dagligt

Fiskar jag minns ifrån 2011

Vid den här årstiden när året närmar sig sitt slut så kan man inte låta bli att minnas tillbaka till fisken och fiskar under säsongen.  Det är inte alltid de största fiskarna eller bästa fångstdagarna som man minst allra bäst, utan det kan just vara en speciell situation som gör att man minns det hela lite bättre. Efter att ha gått igenom en hel del bilder och minnen så har jag här sammanställt min “Top 5 2011”.

1. Lax, 87cm och 7.0kg, Örekilsälven, Maj
Detta var inte årets största lax/fisk, men säsongen första lax. Och dessutom min första majlax någonsin! Att den sedan var den första tagen på fluga i Örekil 2011 var lite extra skoj. Jag brukar inte lägga så många laxpass i april/maj då havsöringen lockar väldigt mycket då. Detta var mitt första pass i Örekil för säsongen. Fisken tog på en 3cm “Den Vanlige” tub, fiskad med sjunk 1/2

2. Hybrid, 111cm ca 14kg, Mörrumsån, Mars
Denna fisk var helt otrolig fin för årstiden och antagligen det bästa du kan fånga i mitten utav mars. En stor fisk i kanon kondition! Detta var min största fisk 2011 och helt klart en kanonstart på fiskesäsongen. Fisken tog på en 14cm “Night Light” tub, fiskad med S 2/3

3. Lax, 86cm ca 7kg, Orkla, Augusti
Just den här fisken gav mig en utav årets roligaste fighter! Normalt brukar jag hålla fisken väldigt hårt och har inte haft backing utanför toppöglan mer än två gånger innan denna fisken. Efter krokningen så exploderade ytan och fisken drog ut de sista 7-8 varven med skjutlina samt ca 20m backing på 4-5 sekunder, det gick inte att stoppa henne! Hon lugnade sig lite efter det men gav en massa roliga kortare utras runt i poolen. Fisken tog på en 10cm Banana Shadow, fiskad med helflyt.

4. Öring, 62cm ca 2,5kg, Orkla, Juni
Under premiärveckan i Orkla hade vi en hel del laxkontakt och jag var nära med en tappad lax som låg i 7kilos klassen (galen fisk som hoppade mycket). Hur som helst, senare samma kväll som den tappade laxen drog jag i en fisk som jag för en kort stund trodde och hoppades på skulle vara en lax till. Ganska snabbt förstod jag att det inte var något jättestort men blev riktigt förvånad när jag landade en ruskigt vacker och dessutom stor brunöring! Detta var helt klart årets bästa bifångst! Fisken tog på en 14cm Banana Shadow, fiskad med helflyt.

5. Havsöring, ca50cm ca 1,2-1,3kg, Göteborg, Augusti
Fisken är inte säsongen största kustöring, inte heller den som bjöd upp till den bästa kampen. Men den var bara så oerhört vacker! Grov som bara den och med en täckning som lämpar sig till fjällen. Otroligt fin och minnesvärd öring! Fisken tog på en orange Dräparmask, fiskad med intermidiatelina.


God Jul på er alla och tack för detta fantastiska år!

Back to list