Fiske och annat dagligt

SM i Flycasting 16-17 juni

Veckan har varit fullsmockad med uppdrag och jobb så jag har inte hunnit skriva om det första officiella svenska mästerskap som gick av stapeln i helgen. Vi var ca 25st kastare som möttes upp i Piteå för att göra upp om de åtråvärda medaljerna. Från vår klubb var vi 5st kastare som ställde upp i de flesta grenar. Lördagen startade med överhandsgrenarna, Trout, Seatrout och Salmon Distance. Det gick okej för oss i dessa grenar men ingen av oss fick till det riktigt bra. Bästa var väl Niklas Eriksson med sin finalplats i Seatrout Distance och jag och Jonas Meyer i Salmon Distance. Tyvärr missade jag bronsmedaljen med ynka 20cm! Det var ganska svåra vindar som snurrade mycket och stundtals hade vi motvind. Piteå (hemmaklubben) drog hem det mesta under lördagen men vinsten i Seatrout gick till Lars-Eric som normalt tävlar i den traditionella castingen, starkt jobbat!

På söndagen var det våran tur att glänsa då 15´1 Spey stod på schemat! Kvalet gick mycket bra där jag vann på 101m totalt (Vänster 49m, Höger 52m) och Jonas Meyer kom tvåa med 94m i totalen. Jocke kom på en 5e plats i kvalet. I finalen fick jag i sista kastet till ytterligare en 100m serie (fjärde på två tävlingar) och ja kunde pusta ut som officiell svensk mästare i 15´1 Spey! Jocke tog silvert efter en nervkittlande kamp om medaljerna. Det var tre kastare på samma resultat (88m) men Jocke tog andra platsen tack vare sina nästbästa kast som var högre. Jonas som egentligen bara skulle “kasta hem en medalj” fick känna av finalnerver och missade tyvärr totalt och en “Pitebo” klämde sig in och tog bronset. Fullständiga resultat hittar ni HÄR!

Nu laddas det inför VM, förhoppningsvis är min plats säkrad!

 
 

Back to list