Fiske och annat dagligt

En förmiddag i Örekilsälven

Sedan jag kommit hem ifrån Orkla har jag varit sugen på att fiska lite i hemmaälvarna och igår bestämde jag mig för att försöka få tag i ett kort i Örekilsälven. Som tur var så fanns det ett kort ledigt på B-sträckan idag och jag åkte tidigt i morse för ett förmiddagsfiske.
Ett lätt gråväder och en ljummen luft gjorde att det kändes riktigt hett när jag traskade ner till Kvistrum. När jag kommer ner så ser jag att jag timat tidvattnet vilket alltid är hett! Havet trycker på ganska ordentligt och vattnet brukar bromsa upp. När vattnet sedan sjunker får vattnet fart igen och det brukar bli bra aktivitet. Så blev det även denna morgon! Jag såg i min andra repa 4-5st smålax hoppa och hade stor tro när jag gick den tredje vändan. 7-8 kast och det tunga suget i linan kom, upprokningen blev perfekt och fisken blev direkt helt ursinnig! Flertalet hopp och tunga utras runt i höljan gjorde det till en fantastisk fight på den ganska lätta utrustningen. Fisken mätte 86cm och var riktigt grov över ryggen och jag tippade den till en 7kilos fisk. Tänk hur lätt det kan vara ibland…
Fisken tog på en 2,5cm Black & Green tub fiskad med flytlina och en kort sjunktafs.
 
Jag tog sedan en längre fikapaus uppe på fiskekontoret innan jag fortsatte mitt fiske nere vid Gatesand. Längst ner på ön hade jag en hård stöt i flugan när jag nymfade hem, väntade 3-4min, kastade ut igen…. och inget mer. Jag provade sedan på fisken igen från andra sidan och hängde ner flugan men den ville inte ta igen. Källströmmen, Örekilsparken och till sist Kvistrum fick varsin omgång innan jag åkte hem, nöjd och belåten.
 

Back to list