Fiske och annat dagligt

Årets första fiskepass

Idag var det äntligen dags för lite havsöringsfiske igen och turen bar av ner till den fina lilla Råån i Helsingborg. Vintern bjöd på en härlig dag med milt väder, svag vind och hyfsad temperatur i både vatten och luft. Det var fina förhållanden med bra vattenföring och dessutom fin färg på vattnet.

Det tog inte lång tid innan första fisken bet på och under de 2-3 första timmarna hade jag och Vladde ett väldigt trevligt fiske. Jag fick på de nedre delarna av ån landat 3st småblänkare, tappade 3st (varav en väldigt fin blänkare) och hade flera hugg. Vladde som valde att fiska lite längre upp prickade helt rätt, han tog hela 7st! Största fisken var en “baggot” (olekt honfisk) på ca 3kg. Bästa fisken för dagen för hans del måste dock varit en blänkare runt 2kg!

Vi fiskade med intermediatelinor och hackelflugor, likt Black Bugger och Ullsock. Förhoppnigsvis håller vädret i sig för då blir det tur ner igen på onsdag.

 

Back to list