Fiske och annat dagligt

Årets andra fiskepass

Vi var några från Göteborg som igår åkte ner till ett kylslaget Skåne med förhoppningar att i alla fall få en trevlig dag. Kylan som slagit Sverige senaste dagarna sätter dessvärre stopp för flugfisket för ett tag framöver. Hur som helst, vi mötte ett fint och soligt Helsingborg när vi sakta gled fram till Råån. Trots minusgrader kändes det under dagen som en tidig vårdag och när solen låg på blev det riktigt varmt och skönt.
 
Fisket var som vi hade förväntat oss ganska trögt men trots det fick vi alla känna på lite fisk. Fisken bet på väldigt försiktigt och de flesta huggen blev inte mer än just det, hugg. Jag hade dock turen med mig att få landat två stycken öringar runt 50-55cm. Bägge var utlekta men det var ändå skoj med spöböj! Lågt och klart vatten i ån gjorde att vi valde lite mindre flugor och flyt/intermediatelinor.
 
Nu dröjer det nog ett tag innan vi drar ner till Skåne för havsöringsfisket igen.

Back to list