Fiske och annat dagligt

Fiskedag i Helsingborg

I går tog jag mig äntligen en ledig dag, den första på ganska länge, och vigde den åt fiske tillsammans med vapendragaren Jonas Meyer. För Jonas var detta årets första fiskepass och han var minst sagt taggad!

När vi väl kom fram till ån så kändes det hett, bra vattenflöde och bra färg på vattnet. Vädret skulle också vara bra enligt prognosen. Det enda som egentligen inte var bra var temperaturen. Dagarna innan och även denna dag var väldigt nära nollan och det var riktigt kyligt i både vatten och luften. Fisket blev också därefter.

Jonas fick dock en fisk ganska tidigt på förmiddagen och hade ytterligare ett hugg. Jag själv fick nöja mig med ett ordentligt drag i flugan men ingen uppkrokad. Förhoppningsvis kan våren komma krypande lite nu och få med sig lite högre temperaturer. På eftermiddagen kom det en del folk ner till ån och vi beslutade oss för att avsluta nere på kusten. Det var lika dött där men riktigt skönt när vinden la sig. Man fick riktigt härliga vårkänslor en stund där.

 

 

Back to list