Fiske och annat dagligt

Premiärfiske i Mörrumsån

I helgen var det återigen dags för premiären i Mörrumsåns övre delar. Detta är för tredje året i rad jag åker med och det brukar alltid vara ett trevligt sett att starta säsongen. I år hade vi dock inte värmen på vår sida, utan våren kändes ganska långt borta. Här kommer en sammanställning från helgens fiske.

Vi startade fisket på fredag morgon och med en klar himmel under natten så vart det minus 8 grader när vi gjorde årets första kast i ån. Fisket för vårt “team” på de övre delarna av sträckan var väldigt trögt och ingen kände någonting förutom is i spöringarna. Den andra delen av gruppen hade startat bättre och fått några fiskar direkt på morgonen. Solen värmde på ganska gott vid 11-12 snåret och utan någon som helst vind så kändes det faktiskt riktigt skönt i några timmar. Fisket första dagen var okej med tanke på kylan. Totalt fick gänget 10st fiskar första dagen och största fisken blev Runes på 111cm.
Under lördagen och söndagen var fisket trögt och kylan tog ut sin rätt. Stundtals var det hyfsad aktivitet och vi tog fisk samtliga dagar, alla fick till slut fisk. Som kallast var det på lördagen när vi möttes av minus 14 grader på morgonen! Som tur var så hade vi nollgradigt under dagarna och slapp kraftiga minusgrader under större delarna av dagarna. Vi fiskade som vanligt med sjunklinor och ganska stora flugor. Nu får vi hoppas att värmen kommer och sätter fart i havsvikarna inför 1 april! Nedan ser ni helgen i bilder.

 
      

Back to list

2 kommentarer på “Premiärfiske i Mörrumsån

  1. Normann skriver:

    Vilka Slipsar… hård vinter!
    Kul att det nappade i alla fall!
    Inga drömförhållanden precis, 0,nåt i vattnet och minus i luften!

  2. Tellis Katsogiannos skriver:

    Ja, i år har det varit tuff för fisken. I fjol var det bättre kondis på dem. Segt som sagt med kylan men kul att få kasta av sig med de nya spöna 🙂

Comments are closed.