Fiske och annat dagligt, Nyheter - kurser

Tvådagarskurs i Örekilsälven

I helgen hade jag ett nytt kursupplägg med 4st återkommande kursdeltagare. Vi körde med en tvådagarskurs i kastteknik och laxfiske i den lilla pärlan Örekil. Vi möttes upp kl 8.00 vid fiskekontoret på lördagen och körde strax därefter igång med den första kastlektionen. Lördagen var mycket varm och vi hade i skuggan ca 27 grader, lite väl varmt tyckte de flesta av oss!

Efter lunch valde vi att ta det lugnt och satsa på kvällsfisket och efter en repetition och genomgång av vinklingar i speykastet så körde vi igång med fisket. Från ingenstans så kom ett ordentlig oväder med riktigt hällregn och åska! Vi alla trodde att detta skulle dra över ganska snabbt och ge oss ett riktigt hett läge för de sista timmarna vid älven. Så blev inte fallet, regnet (som verkligen ÖSTE ner) färgade älven mycket kraftigt och kvällsfisket förstördes.

På söndagen var det mycket fina förhållanden med växlande molnighet, svalare luft och fin vattenföring. Trots detta var det mycket trögt på B-sträckan då ingen kände eller såg någonting. Vi pratade även med alla de andra som fiskade och inget hade sett eller känt något. På A-sträckan togs det dock 2st fiskar så det verkade nästan som att kvällens regn drog upp fisken på A.

Hur som helst så blev det en mycket lyckad kurs med många trevliga stunder och många fina kast! I skrivande stund funderar jag på att köra ett liknande upplägg till hösten igen och är ni intresserade så är det bara att höra av sig! Vi kommer att köra i två dagar och då sova över i Munkedal, max antal platser 4-5st.

På måndag drar jag till Mörrum och som förhållanden ser ut nu så kan vi få det riktigt bra!
 
 

Back to list