Fiske och annat dagligt

Terapifiske Forshagaforsen

Efter några riktigt tröga veckor i Orkla så kände jag, som så många andra, att man inte fått drilla av sig någonting. Enstaka fiskar och fåtal dragningar räcker oftast inte för att klara vinterns abstinens. Med det sagt så hade jag planerat att fiska några dagar denna vecka och första planen var egentligen Mörrumsån. Men med en vattenföring på 7-8 kubik så kändes det som att man borde kika på något annat. Fisket har den den senaste tiden varit riktigt bra i Forshagaforsen och jag valde därför att boka in ett fiske där i två dagar.

Första dagen bjöd på en vattenföring som var irriterande när vadarälv, det rörde sig om några centimeter! Hur som helst så blev det båtfiske första dagen och i stormvindarna som var då blev det lite krångligt att fiska ordentligt. Framåt eftermiddagen/kvällen lugnade det dock ner sig och även fisken blev mer bitvillig. Jag fick landat 2st fiskar varav största på 95cm, ca 9kg (nytt personbästa i forsen!) samt två bommade hugg. Det kom upp en del fisk även på de andra som fiskade. Det var riktigt skoj att få drilla lite igen och då också en större fisk!
  

Dag två bjöd äntligen på vadarälv och det är första gången på flera år som det är vadarälv under sommarfisket! Helt underbart och redan i första repan var både jag och Lasse i fisk. Lasse fick även då sin första lax på fluga! I andra repan hade jag ytterligare en dragning men som inte fastnade. Vi fiskade i ett ganska lugnt tempo under dagen då vi satsade på eftermiddagen/kvällen. Efter middagspausen så fick jag en fisk direkt i första repan och därefter hade jag laxkontakt i varje repa jag gick! Forshagaforsen bjöd på sin bästa sida och jag fick totalt landat 3st laxar, tappade 2st och hade säkert 10-11 dragningar och hugg som inte fastnade. Lasse tappade en fisk och hade ytterligare några hugg. Den tredje killen som fiskade 2an denna dag fick även han 3 fiskar samt en del tappade och bommade. Nu har man fått drillat av sig lite med totalt 5st laxar på två dagar, det är gott med lite enkelt fiske ibland. Det blir ett fiske där igen nästa tors-fre tillsammans med Martin och Thomas, det blir skoj!
  

Back to list

En kommentar på “Terapifiske Forshagaforsen

  1. Jörgen skriver:

    Härligt Lasse!

    Grattis!!!!!!

Comments are closed.