Fiske och annat dagligt

Första fisket för 2014

Igår var jag, Jonas och “Grillen” nere i Helsingborg och fiskade i den lilla pärlan Råån. Vintern har hittills varit väldigt mild och med mycket nederbörd så ån hade ett fint vattenlöde med en helt okej färg, kanske aningen färgad men överlag väldigt fina förhållanden. Under premiärdagarna så var fisket mycket bra men mestadels för att ån var fylld med regnbågsrymlingar från Danmark. I november/december så rymde närmare 800.000 regnbågar på kusten och dessa har utan större problem hittat över till den svenska sidan.

Hur som helst så har det varit lite halvtrögt när det kommer till öringfångsterna och gårdagen blev ingen skillnad. Vi fiskade på hela dagen och den enda fisk som kom upp var min utlekta fisk på dryga 65cm. Jonas och Grillen hade varsin dragning i flugan men annars var det stilla för vår del. Vi pratade med lite folk längs med ån och det hade kommit upp någon enstaka öring men ingen hade haft något superfiske. Det var ändå riktigt skoj att få starta säsongen och nu längtar man till att fisket drar igång här hemma.

  

Back to list