Fiske och annat dagligt

En trevlig eftermiddag

I onsdags åkte jag och en god vän iväg till Kullsjön för ett eftermiddagspass i jakt på höstens regnbågar. Vi kom iväg ganska sent eftersom vi båda var tvungna att jobba lite först. Vi började nog fiska först vid 12.30 men med tanke på hur bra fisket var under eftermiddagen gjorde det ingenting med en halvdag.

Direkt när vi kom ner från parkeringen såg vi att det vakade väldigt mycket på hela den delen av sjön som låg i lä för vinden. Vi bestämde oss för att hålla oss på en sidan eftersom det onekligen var mycket fisk här. Vi båda riggade flytlinor med riktigt små harörenymfer som är bundna på ett sätt att de ska fungera bra vid fjädermyggskläckningar. Ett extremt roligt fiske när man går och kastar på vak, sakta tar hem flugan och sedan bara känner hur fisken simmar iväg med flugan i munnen. Vi båda fick ett 10-tal regnbågar  var men också ett knippe med öringar. Dessvärre inga större fiskar utan merparten låg på 7-8 hekto. Förhoppningsvis får vi en mild vinter där vi kan fiska fluga hela vägen fram till 1 april!
Damma av spöna och passa på att fiska nu när fisket är bra!

   

Back to list