Fiske och annat dagligt

PRO Team på skånefiske!

Som de flesta vet så startar havsöringsfisket 1 januari nere i Skåne och Peter Sagvall och Simon Hermansson från teamet åkte ner den 2 januari för att dra årets första kustfiskepass. Läs om deras fiskedag från Peters perspektiv.

“Simon Hermansson och jag hade planerat en dag längs den skånska västkusten för att tjuvstarta säsongen. Ibland kan det bli lite för jobbigt att vänta tills 1:e april! Jag plockade upp Simon vid sextiden och sedan bar det av söderut, för min egen del var det första gången jag skulle fiska i Skåne! Visst har jag petat en del i Råån, och fiskat ostkusten några gånger, men gällande Skånes västkust var det premiär!

Efter en kopp Java, ombyte och val av fluga började vi fiska. Mitt flugval var ovanligt enkelt; under en grabbkväll för nån vecka sedan bytte jag till mig en av Simons kreationer med det underbara namnet Simon-Super-Mask-Lyx-De-Luxe, eller SSMLDL. Efter en halvtimmes fiske har vi bränt varsin fisk, kändes som att det kunde bli en bra dag detta!
Vi bestämde oss för att fiska av ett närliggande rev som Simon visste kunde vara bra. Jag hinner lägga första kastet och sträcka upp linan så sitter första fisken där! En besa på 40cm, även om det inte är någon drömfisk så är det årets första öring!!
Simon bränner två fiskar, varav en riktigt stor, innan jag vadar ut och börjar kasta igen. Efter en stunds kastande smäller det till i grejerna, och helt plötsligt bryts vattenytan av en fin blänkare som gör en volt i luften! Efter ett flertal hopp och ett par goa rusningar kan Simon landa en kanonfin 59:a åt mig!
Simon hinner bränna ytterligare två fiskar och jag lyckas landa en blänkare runt  måttet innan vi byter lokal. Vid vår tredje lokal sammanstrålar vi med Ulf Börjesson, Stefan Larsson och Flisan som fiskat av en annan öringlokal under dagen. Fisket har dock varit trögt, minusgrader och 9-14m/s är inte drömmen kanske… Under sista timmen spräcker Simon äntligen nollan efter dagens oflyt!
Då fisket varit trögt på slutet och kylan gjort sitt bestämmer vi oss för att bryta för dagen, och åka hemåt igen. En grymt trevlig och givande dag, och en sa är säker; jag kommer återvända fler gånger innan 1:e april. ”

peter_skane
Back to list