Fiske och annat dagligt

Årets första fiskepass

Varje vinter brukar jag ta mig ett par turer ner till Skåne för att fiska av mig lite innan vår premiär här kring Göteborg. Dessvärre har det dröjt då januari drabbades av en ganska rejäl kyla där både snö och is gjorde fisket svårt. Men igår kom jag äntligen iväg på en tur tillsammans med Peter och Simon. Väderprognosen såg väldigt bra ut med svag vind och ganska bra temperaturer.
IMG_0924

Vi körde ner till kusten kring Helsingborg och startade vårt fiske kring kl 8.00. För min del tog det inte långa stunden innan årets första hugg kom och även den första drillningen! Ganska omgående kände jag att detta antagligen var en blänkare (olekt fisk) då den ganska tjurigt vägrade komma in. Efter 2 luftsprång var jag övertygad om att det var en blank fisk och jag började backa in emot land. När fisken väl landades så visade det sig vara en riktigt kanonfisk på 62cm! En bättre start på året kunde jag inte ha fått. Fisken bet på en variant av Polar Magnus utan ögon och med Chickaboustjärt, fiskade med en intermediatelina. Det var också riktigt skoj att få inviga det nya TSD Initium 9´#6 med en sån fin fisk.
IMG_0926

Vi bytte sedan ställe där vi också ramlade på Ulf Börjesson och Lars-Åke (“Flisan”). Det blev en trevlig pratstund och medan de andra sedan fiskade vidare tog och jag Peter en skön paus och grillade lite korv vid sandstranden. Dessvärre blev det inte några fler fiskar på gänget men samtliga hade några påslag och jag själv hade tre rejäla hugg den sista timmen. Nu hoppas jag att februari och mars håller sig mild för att kunna ta en vända till ner till Skåne.
IMG_0932 IMG_0938

Back to list