Fiske och annat dagligt

Fisket under november

För många tar fisket “slut” när laxen och havsöringen fredas men bara för att vintern kommer betyder det inte att fisket är slut! November startade med en ganska rejäl köldknäpp men den senare delen av månaden var mild och bjöd på trevligt fiske på lite olika platser. Jag och Andreas var i Kullsjön i Lerum ett par vändor, där första passet var riktigt kallt och halva sjön låg med tunn is. Trots det så var fisket bra och vi fick mycket fisk. Det milda vädret svepte sedan in och bjöd på isfritt igen. Nu under vintern när fisket är trögt och fisken söker sig djupare så brukar jag köra sjunklina och “boobienymf”, en riktigt effektiv fiskemetod som alltid ger fisk! Favoriten är alltid orange och jag bad några specialare med gummiben till Andreas, dessa gav bra fångster!

I vårt kära grannland Norge så är fisket på kusten alltid öppet och ingen fredning på havsöring gäller där. Givetvis är lekbäckar och dess områden fredade men själva kusten är fri och fisket kan under vintern vara riktigt bra. Jag och Simon körde upp i slutet av november för en dags fiske och hade riktigt skoj fiske! Vi fick 15-20st fiskar var, mestadels var smått men vi fick ett par fina fiskar kring 40-45cm. Förhoppningsvis hinner vi upp innan jul igen.

Nedan följer en liten bildserie från de olika fiskena nu i höst.

img_2936 img_2938 img_2933 img_2930 img_2949 img_2913img_2968 img_2964

Back to list