Fiske och annat dagligt

Havsöringsfisket under våren

Denna vår är en vår jag verkligen fiskat oerhört lite, faktiskt lika lite som åren jag bodde i Värmland i början av 2000-talet! För varje år som går så har jag mer och mer att göra med Tellis Flugfiske och TSD vilket leder till mindre tid för privat fiske. Självklart är det riktigt skoj att ha mycket att göra, dagliga kurser, orders att packa, spön att bygga osv. Men det leder självklart till att tid för fiske inte riktigt finns. Det är väl nackdelen att jobba med fisket, när det är högsäsong för fiske så är det också högsäsong på jobbet.

Hur som helst så har jag vart ute en del under april månad och kan inte påstå att fiske varit särskilt bra, i alla fall inte kring Torslanda och Öckeröarna. Visst, jag har väl mer eller mindre vart i fisk eller fått fisk varje gång men det har varit mycket smått och ganska fåtal fiskar om jag jämför med åren 2007-2013. Vikar och platser som normalt i april ger 5-10st fiskar på ett kort kvällspass har på sin höjd gett några stycken. Jag har pratat med många kunder och vänner och många säger samma sak, det har varit trögt och konstigt fiske! Teorierna är många, allt från att det är mycket sill i havet och att öringen inte kommer in på grund av det till att det helt enkelt är dåligt med fisk just nu på grund av de torra år vi haft sedan 2013/2014 fram till nu (dålig överlevnad på yngel/smolt).

Jag kan inte uttala mig för mycket då jag kanske lagt 30 timmar på sin höjd på privat fiske sedan 1 april, men första veckan gav inte någon bra indikation. Premiären var OK då vi var nere i Halland och fiskade i ett stort gäng. Dagarna efter bjöd på OK fiske här hemma men långt ifrån bra. Sedan kom ju kylan och det satte väl stopp på det lilla fiske som var på gång.

Nu närmar vi oss en period som normalt sätt är lite mer svårfiskad men vi får hoppas att sommarnätterna bjuder på fint fiske! Nedan är ett litet “kollage” från några tillfällen från april.

IMG_3111_web IMG_3142_web IMG_3144_web IMG_3148_web IMG_3152_web IMG_3153_web IMG_8532_web

Back to list