Fiske och annat dagligt

Orkla Hosted trip 27 juni – 1 juli

Tisdag 27 juni
Äntligen var det dags att komma tillbaka till Orkla för årets första fiske och även resa med gäster. Säsongen har startat väldigt bra i Orkla med ett riktigt bra junifiske och mycket storlax. Det var riktigt spännande att åka upp i år till en älv med mycket fisk och bra vattenflöde. Jag mötte upp gästerna vid 16.00 på sträckan vi skulle fiska resterande dagar. Alla kom igång med fisket ganska omgående och det var bra aktion redan första kvällen med flera känningar. Vi såg en hel del fisk röra sig och det kom några steg under kvällen. Jag själv gick en repa lite senare på kvällen och hade först en dragning och fick sedan drilla en fisk en liten stund. Dessvärre drogs tafsen av mot någonting och fisken gick lös. Efter det hände det inget mer under kvällen och vi gav oss någon timme efter midnatt.
IMG_3426 IMG_3423

Onsdag 28 juni
Första på land! På första repan på morgonen fick Johan en kanonfin lax på ca 5 kilo! En härlig fight och en underbar start på veckan. Under dagen hade vi lite mindre aktivitet med några dragningar här och där. Christian bjöd på en kanonfin lunch och vi verkligen njöt i solen under eftermiddagen. På kvällen fiskade alla på men framåt midnatt gav sig dem flesta förutom jag och Christian, vi hade beslutat oss för att fiska natten igenom. För mig var det perfekt då jag fick lite mer chans att fiska även jag. I första repan hade jag en härlig dragning men tyngden uteblev. “Mörkret” infann sig och jag bytte till en större fluga. På samma ställe ungefär så kom tyngden och fast fisk var ett faktum! Efter en härlig fight så fick jag landat min första Orklalax för säsongen, en fin honlax på 94cm och ca 8-8,5kg. Jag fiskade inte mer sen utan höll Christian sällskap fram till morgonen. Vi gav oss runt 4.30 och kom i säng.
IMG_3422 IMG_3425 IMG_3430 IMG_3447

 

Torsdag 28 juni
Torsdagen var betydligt lugnare och vi märkte att det var inte lika mycket fisk som kom detta dygnet. Vi hade dock en del kontakter och närmst kom Nicklas med en tappad storlax. Han fick drillat i 5-10 minuter innan flugan kom flygandes, riktigt trist. Tyvärr har dem kört upp och ner med vattenföringen under kvällen igår och vattentempen gick snabbt ner till 8 grader. Det var framförallt under kvällen/natten detta skedde och vi märkte verkligen hur fisket “dog”, vi såg inte ens fisk i våra djupare hoolding pools. Nya tag inför fredagen!
IMG_3469 IMG_3463 IMG_3466

Back to list