Fiske och annat dagligt

Landträning

I söndags var jag och Joakim ute igen för att vässa till kasten och då var det överhandsgrenarna vi körde. Trout Distance och Salmon Distance stod på schemat! Det var fina förhållanden för långa kast med “krispig” luft och en svag, svag bris i ryggen. Joakim startade väldigt bra genom att sätta ett nytt personbästa i Trout med 35,1m. Saken är att han slog det rekordet två gånger till och har nu ett ruggigt personbästa på 37m! För er som inte riktigt vet vad Trout Distance är så kastar vi med #5 linor och 9 fots spön.
 För min del så gick den grenen inget vidare då jag hade ont i armbågen, den armbåge som dubbeldraget görs med. Jag saknade helt enkelt klippet i vänsterarmen. Jag fick dock satt några bra kast mellan 35-36m. En gren som däremot gick otroligt bra var Salmon Distance, överhandskast med 15fotare och en flytlina på max 55gram. Serie efter serie låg snittlängderna på ca 58m och med 5-6kast över 60m. Dagens längsta blev 62m och ett nytt personbästa även för mig!

Förhoppningsvis håller sig vintern mild så att kastträningarna kan fortsätta utomhus.

Back to list