Fiske och annat dagligt, Nyheter - produkter

Kastträning och lintest

I söndags var det den första dagen på mycket länge som vädret var bra nog för lite speyträning, jag och Jocke kom ut och fick kastat i 2-3 timmar. Jag passade på att testa min nya lina lite mer, T-Spey, och den känns riktigt bra!

Jag tänkte här ge lite mer teknisk information om linan.
Linan har en vanlig kärna, Dacron/flätade nylonfibrer, vilket ger den bästa balansen för en flytlina. Detta kombinerat med riktigt bra PVC coating. Den lilla töjning som du får med dessa material ger en riktigt mjuk och följsam flytlina! Taperingen är som ni säkert förstår väldigt lång och speciellt designad för distanskastning och fiske i stora vatten. Tack vare den långa taperingen har ni många kapningsmöjligheter! Detta är främst en lina tänkt för distanskastning men kan med lätthet kapas ner till en 19-21m lång speylina för fiske i de större älvarna.

Jag håller på att göra en kapningstabell efter mina personliga rekommendationer och kommer att följa med varje lina vid köp!

Back to list