Fiske och annat dagligt, Flugbindning

Laddar inför helgen!

I skrivande stund har jag precis bundit de senaste flugorna och reser imorgon ner mot skånes havsöringar. Fisket startar på lördag i Nybroån, och spenderas antingen i ån eller på kusten. Det ska bli riktigt skoj då det var flera år sedan jag var nere i skåne på vinterfisket. Förhoppningarna är ganska höga om vi bara har lite tur med att väderprognosen håller sig under helgen. Just nu är det väldigt högt vatten i ån och ganska färgat. Jag minns första gången jag fiskade i Nybroån och vilken fluga jag hade störst framgång med. Flugan då var väldigt inspirerad utav de amerikanska flugorna gjorda utav marabou, närmare bestämt “Popsicle”! Flugan består utav hacklade maraboufjädrar (spetsarna på fjäderna). Denna fluga, uppbunden i flera olika färgkombos, skall blötas ordentligt på lördag.

“Pattsicle”
Krok:
Laxkrok, enkel
Bindtråd: Orange
Stjärt: TC Pearl Flash, Purple – 2st dubbelvikta
Hackel 1: Whiting Speyhackle – Salmon Pink
Hackel 2: Marabou – Salmon Pink
Flash:  TC Pearl Flash, Purple – 2st dubbelvikta
Hackel 3: Marabou – Salmon Pink
Hackel 4: T upphackel – Grizzly
Flash:  TC Pearl Flash, Purple – 2st dubbelvikta

Till er alla som inte ännu svingar spöna och väntar på vår havsöringspremiär, så är gäddflugfisket och regnbågsfisket fortfarande tillgängligt tack vare den milda vintern. Idag var jag, Meyer och Jocke ute och  provade en sjö, “Sjö X”. Vi körde ett kort pass i flytringarna men tyvärr uteblev fiskkontakt idag. Sjön ser dock ut att ha mycket potential och skall besökas snart igen. Det var i alla fall roligt att göra säsongens första kast!

Back to list