Fiske och annat dagligt

Årets första havsöringsfiske

I helgen var det äntligen dags att få fiska havsöring igen i gott sällskap. Vi åkte i fredags ner till Nybroån som ligger nära Ystad för att fiska lördag och söndag. Fredagskvällen bjöd på god mat, dryck och en massa roliga historier medans vi smed planer inför morgondagen. När vi på morgonen kikade ut genom fönstret kan jag nog med största garanti säga att de flesta var inte supertaggade. Vind som mätte 12-13m/s med ihållande regn och 4-5 grader i luften. Vattenståndet i ån var mycket högt och grumligt efter de kraftiga stormarna/nederbörden som varit under veckan.

Vi startade fisket på olika platser runt om i ån, jag och Michael Seeberg slog ihop oss och fiskade gemensamt under förmiddagen. Jag fick krokat upp en fisk efter en dryg timme men tyvärr klev fisken av efter 5-6 tunga gung i spöet. Några timmar senare har jag ytterligare några tugg i flugan. När vi vid lunchtid pratade ihop oss visade det sig att ingen hade känt någonting på hela förmiddagen, förutom mina 2 kontakter. Fisket fortsatte lika dåligt efter lunch men då lyckades Mikael Rosander lirka upp en fin fisk strax över 60cm precis innan hemfärd.

Söndagsmorgonen startade mycket trevligare med lätta moln, svag vind och en sol som sken igenom titt som tätt. Ån hade också sjunkit 1,5-2dm och dessutom klarnat ganska mycket! Taggade som bara den började vi fyra som stannat kvar att fiska. Vi såg en del fisk under förmiddagspasset och trots väldigt fina förhållanden uteblev fiskkontakterna. Först efter lunch lyckades jag kroka i en fisk som resulterade i årets första havsöring, en liten blänkare på ca 40cm. Seeberg hade under den sista halvtimmen två rediga påslag och en som drillades i någon sekund.

Fisket och resultatet var mycket klent denna helg trots ganska hårt nötande ifrån många rutinerade “Nybroåfiskare”. Så är det ibland, det är i alla fall skönt att man startat årets fiske!

Back to list