Fiske och annat dagligt

Impulstrip till Råån

I tisdags kväll ringde två kompisar och frågade om jag inte skulle med till Råån morgonen efter. Fiskesugen som man är så här års tvekade jag inte en sekund utan packade i ordning grejerna och försökte komma i säng i vettig tid. Väderprognosen såg dessutom väldigt bra ut!

Väl framme såg vi att vattenflödet var helt okej och vattnet var lagom färgat, det kändes hett! Ganska omgående har Dime ett påslag som han tyvärr bommar och en liten stund senare får jag en liten blänkare på ca 35cm. Dime och Vladde tog sig en lång promenad hela vägen upp till fallet och började fiska sig nedåt. Jag själv valde att fiska de nedersta bitarna, ett val som skulle visa sig vara lite dumt. Jag fiskade mig ifrån järnvägsbron och ned till mynningen och hade det ganska stilla till jag kom ner till vägbroarna. Eftersom vindarna var ganska kraftiga och västvända så steg havet ganska kraftigt vilket bromsade upp ån och gjorde så att vattenstånden steg nästan 2dm. Precis när vattnet började stiga så kom det ett bra knippe med blänkare! Jag hade under 40-45min tre tappade fiskar och fem rediga påslag, tyvärr landade jag ingen mer men det var skoj att det blev lite “aktion”.
 
Varför var mitt val dumt? Jo, Vladde och Dime hade haft ännu mer aktion då fiskarna gick ganska högt upp och i hög fart! Förutom några småblänkare landade dem två blänkare var som låg runt och över minimåttet (50cm). Utöver dessa 4-5 fiskarna var hade dem haft fiskkontakt i princip varje “pool” de fiskade. Nu klagar jag inte utan jag hade en riktigt trevlig dag med en hel del fiskkontakt, konstigt bara att de som small på så hårt inte fastnade ordentligt. Vi alla fiskade med flylinor och lätt sjunktafs eller intermediatelinor.

Jag passa på att fiska och testa mitt TSD sample ännu mer och jag gillar verkligen den klingan, Dime och Vladde gjorde detsamma. Förutom tre fiskedagar med spöet har det plågats ordentligt på kastträningarna och jag gjorde med det spöet mitt första kast över 40meter med tävlingsgodkänd #5lina (RIO Gold Tournament). Mer info om spöet kommer i vinter/vår.

Back to list