Nyheter - kurser

Havsöringsweekend 13-15 april

Nu var årets weekend avklarad och som vanligt blev det en mycket trevlig kurs med många skratt! Vi samlades upp vid tidig lunch på fredagen och hade en genomgång av helgen. Fisket drog sedan igång och vi hade riktigt spännande fiske det första passet! Det tog inte många minuter innan Mats tog helgens första fiskar, varav en som nästan höll minimimåttet. Vi tog en del fisk som sagt men tappade även flera och det var mycket fisk som vakade. Fisket på kvällen blev sedan mer trögt och det kom endast upp två fiskar samt några tappade. Lördagen bjöd på ett skapligt fiske men inte riktigt lika intensivt utan det var lite mer ströfisk här och där som kom upp eller nöp tag i flugan.

På söndagen var de flesta ganska möra och tog tillfället i akt och passade på att kastträna lite mer på förmiddagen. Vi gick igenom de viktigaste grunderna igen samt spey och rollkast. De flesta gav sig vid 13.30 då vi tog en gemensam lunch på pizzerian. Fisket under söndag förmiddag var tyvärr ganska trögt, i alla fall på den plats vi valde att fiska.

Vi har under helgen haft fina väderförhållanden med växlande molnighet, solsken, lite regn och “lagom” vind. Fisket har varit helt okej och samtliga fick känna på fisk! Tyvärr uteblev de större fiskarna i år. Vi har tidigare under säsongen haft mycket kontakt med bättre fisk så det var lite konstigt att ingen större kom upp. Det tappades dock 3-4st fiskar som var klart godkända. På kvällarna har vi även bundit lite flugor, pratat om utrustningar, linor m.m. Jag ser redan fram till nästa års weekend!

Fler bilder hittar ni på havsoring.se 
/TellisBack to list

3 kommentarer på “Havsöringsweekend 13-15 april

 1. Mats Cambrant skriver:

  Tack för en väl genomförd weekend Tellis och Jocke!
  Även om fisket inte var på topp så var humöret det, väldigt trevligt sällskap må jag säga.

 2. Robert Frisk skriver:

  Tack för en grym helg.
  Det är skönt att ta del av den erfarenhet som du och Jocke har. Det jag lärt mig denna helg hade troligtvis tagit flera år på egen hand.
  Sen är det kul att vara bland likasinnade. Hoppas jag stöter på några av er under säsongen. Annars syns vi väl nästa år 🙂

 3. Tack själva grabbar! Det var skoj att träffas igen och hoppas vi ses vid vattnet! 🙂

Comments are closed.