Fiske och annat dagligt

En händelserik helg

I fredags var jag och PRO Team member Jonas Meyer ute en timme på kusten för att gå igenom helgens kurser, men även för att Jonas skulle få testa det nya TSD spöet som släpps senare i sommar. Vi tog ett kort fiskepass och hade några följen men ingen fisk ville följa med upp denna gång.

På lördagen så var vi nere i Helsingborg och hade en kastkurs tillsammans med Sportfiskedepån. Det blev en mycket trevlig dag trots kraftiga vindar och stundtals regn. Grabbarna som var med på kursen hade det mycket trevlig och fick gå igenom mycket kring flugkastningen. På väg hem stannade vi till i Ätran för att lägga årets första laxfiskepass! Det kändes riktigt hett men ingen lax ville vara med och leka denna kväll. Det var i alla fall gott att få fiska med sin egna 15´. Även detta spö kommer att släppas senare i sommar.
 

Söndagen bjöd på finare dag med solsken hela förmiddagen. Vi var då uppe i Gråbo och Lilla Lövsjön för en gruppbokning. Det blev trots kraftiga vindar en mycket lyckad kurs! Vi hade redan på lördagen bestämt oss för att fiska gädda om vädret blev bra, och det blev gäddfiske 3-4 timmar på kvällen!  Under detta kvällspass landade vi 6st gäddor mellan 2,5 och 5kg, allt på fluga ifrån flytring. Jonas fick flest och störst för dagen och jag själv höll på att få en hjärtinfarkt när en gädda i 8kilos klassen fullkomligt rasar efter min fluga och följer hela vägen fram till flytringen innan den vänder. Snacka om puls! Förhoppningsvis kommer vi loss för ett gemensamt fiske i gäddsjön snart igen.
 
 

Back to list