Fiske och annat dagligt

Orkla V.27

Söndag 1/7
Veckan startade med “härliga” 100-110kb och vi fick kriga ordentligt första dagen. Vädret var dock fint och det kändes trots allt detta vatten helt okej. Lars lyckades dra en jättefin blanking redan första passet! Vi såg också lite fisk och enligt lokalborna så har det tagits en hel del fisk veckan innan. Dock på lägre vatten. Under söndagen så gick älven upp och ner 2-3 gånger och tyvärr aldrig ner så mycket att vi kunde fiska ordentligt. Reporna blir korta och vi får slåss mot tunga strömmar.

 
 

Måndag 2/7
Måndagen bjöd på samma fina väder men kopiösa mängder vatten. Tunga, trötta ben har kämpat på under dagen och vi har i alla fall sett en del fisk vid bron.

 

Tisdag 3/7
Jag var precis nere vid älven och den har äntligen gått ner till en nivå som gör fisket liiite trevligare. Förhoppningsvis kan vi gå hela repor nu och vädret är känns fint för laxfisket! Jag återkommer så fort jag fått bra internet igen.

Nu skriver jag ifrån en norsk dator, dærav den liten udda skrivstilen. Igår kændes fisket mycket bra och vi hade flera fina fiskar uppe i samtliga pooler. Lars hade en redig dragning i flugan uppe på “blanka rakan” under tidig eftermiddag. Under kvællen och nattpasset så steg ælven ca 4-5cm igen vilket gjorde det lite svårare att fiska igen. Det var ganska stilla i poolerna jag och Lars fiskade. Vid bron hade dem sett ganska mycket fisk och det verkade som att det hade kommit ett steg. Vattnet har nu gått ner igen och vi skall kæmpa på!
 
 
Onsdag 5/7
Efter en lite senare uppgång på morgonen så kom vi ner till en fin ælv som hade gått ner lite till. Hela eftermiddagspasset kændes riktigt bra men fisken var inte på hugget, Jonas hade dock en tung dragning men fisken ville inte vara med længre æn så. Vi såg några enstaka fiskar under detta dygn. Kvælls och nattfisket kændes riktigt hett fram tills det att dem slæppte bottenvatten ifrån Granadammen. Vattentempen sjønk med 2-3 grader på knappt en timme och vi struntade i morgonfisket. Nu skall vi snart ner igen.

Torsdag 6/7
Torsdagen startade väldigt lugnt och ganska sent. Däremot gjorde vi ett riktigt “mördarpass” under natten och vi fiskade hårt från 22:00 – 8:00. Under natten såg vi en hel del fisk och Jocke fick landat en riktigt blank och fin fisk! Nu har vi precis gått upp (15:00) och vi skall käka och sedan dra ner till älven för att kvällspass. Vårt fiske slutar på lördag morgon och då kommer första gruppen för sin “Hosted trip”.

 

Fredag 6/7
Vi körde igång fisket sent på eftermiddagen och fiskade på lite olika länge. Jag själv gav mig runt midnatt eftersom gästerna kommer idag. Jonas, Lars och Jocke fiskade på ordentligt hela vägen fram till morgonen. Detta visade sig vara rätt val för Jonas som drog på en lusad 7 kilos. Det kom några steg under natten vilket bådar gott inför kommande dagars “Hosted trip”.
 
 

Lördag 7/7
The man, the myth, the Jocke! På lördagen hade jag och Jocke en liten stunds fiske på en extra sträcka vi har löst fre-sön. Sträckan ligger precis ovanför oss vilket gör att vi just nu har ca 1,8km sammanhållande älv. Denna pool klarar mycket vatten och jag skall försöka lösa så att vi har den minst 2-3 dagar/vecka resten av juli för oss och kursdeltagare. Åter till fisken, en lusad fisk på 5,7kg! Det var den andra fisken på dygnet och det verkar som att det kommit lite fisk under natten. Gästerna på “Hosted trip” är riktigt taggade och åker snart ner till älven.

Back to list