Fiske och annat dagligt

Orkla v.28 (Hosted trip)

Söndag 8/7
Rivstart på Hosted trip! Jörgen “Jugge” Olsen drog precis en kanonfin 7,5kilos fisk! Det sista dygnet har varit kanonbra hos oss och det ser ljust ut för resten av tiden. Nu har grabbarna fått i sig lite mat uppe i huset och nu bränner vi ner igen.
 
Kvällen blev sedan lugn och alla gav sig runt 19-20 på kvällen. Det ihärdiga och tunga regnet gjorde det blött och kallt.

Måndag 9/7
Idag har det fiskats på ganska bra under morgon och förmiddagen men med väldigt lite aktivitet. Vattnet har stigit igen och dessutom blivit kallare igen. Det märks att det blivit kallt, endast en fisk visade sig under förmiddagsfisket. Nu blir det en  kvällspass i hopp om silver. På´t igen!

Regnet fortsatte mer eller mindre hela eftermiddagen och kvällen. Blött och kallt blev det… Jag köpte en presenning och vi byggde sedan ett regn/vindskydd! Detta blev bättre än vad jag trodde.
 

Tisdag 10/7
Idag har älven studsat upp och ner och stannade till slut på ca 135kb. I morse var grabbarna nere ganska tidigt och upptäckte då att älven hade gått upp ordentligt. Under deras pass sjönk även älven och dem hade sett mycket fisk, både vid brohöljan och uppe på den översta sträckan. I samma veva hade Jörgen en tung dragning men fisken ville inte fastna. Jag och Jocke, tillsammans med gruppen, fiskade hårt under eftermiddagen/kvällen utan utdelning. Älven steg upp till samma morgonnivå, 135kb. Det kändes riktigt hett med ett bra ljus, lätt tonad älv och fisk som hade gått på morgonen. Men så är laxfiske, inga teorier är 100% säkra. Nu blir det sömn och ett morgonpass.
 
 

Onsdag 11/7
Grabbarna var nere ganska tidigt och fiskade på ganska hårt under sjunkande älv och solsken. Det var mycket aktivitet under förmiddagen och tydligen kom det ett steg med fisk. Fredrik tog under lunchtid sin livs första lax, en lusad fisk på 7,5kg! Glädjen var total när jag landade fisken åt honom. Stort grattis! Efter någon timme var jag själv i en fisk men den ville inte hugga i mer än en gång. Vi alla fiskade på flitigt fram till 17 snåret och har sedan dess vilat lite och käkat uppe i huset. Nu skall några av oss ner igen för ett nattpass.
 
Kvällsuppdatering – FLOM, FLOM, FLOM! Det kom in ett åskoväder och det verkligen vräkte ner regn i 1 timme. Älven har stigit till ny högstanivå sedan jag kom och den är dessutom väldigt brunfärgad. Nu verkar det dock som att himmelen klarnar och får vi solsken imorgon och sjunkande älv kan det bli “gööörhett”. Det är ca 12 grader i vattnet iom att det är regnvatten som höjt älven och inte smältvatten.
 

Torsdag 12/7
Efter en natt med flom så sjönk älven ordentligt under dagen och vi såg en hel del fisk. Micke hade en ordentligt dragning längst ner på blanka rakan. Det kändes med andra ord mycket hett! Tyvärr så steg älven ordentligt igen på kvällen och hela nattfisket blev ödelagt. Denna vecka har verkligen varit svår då vattnet studsar upp och nere hela tiden. Väderprognoserna stämmer inte det minsta, när det skall regna skiner solen, när det skall vara uppehåll kommer 25mm regn…

Fredag/Lördag 13-14/7
Vattnet studsade upp och ner under fredagen och ingen kände någon fisk. När vattnet sjönk lite så såg vi lite fisk men ingen fisk ville bita tag. Grabbarna åkte tidigt i lördags morse och samtliga tackade för en rolig vecka med mycket skratt och stundtals bra fiske.

Back to list

2 kommentarer på “Orkla v.28 (Hosted trip)

  1. Tony Lindberg skriver:

    Ta väl hand om Micke och herr Olsen 🙂 skönt att det nappar.

    1. Absolut, de har det så bra så 🙂 Ett glatt och trevligt gäng må jag säga!

Comments are closed.