Fiske och annat dagligt

Orkla V.34

Söndag 19/8
Efter en lång bilfärd så kom jag äntligen fram till den underbara älven och hade en fin kväll framför mig. Jag började fiska vid 18-tiden och första repan lade jag vid brohöljan. Redan efter 10min drog det i, tre härliga “tugg” i flugan men sedan uteblev tyngden. Jag gick sedan någon repa till där men inget mer ville bita, såg dock en fisk strax nedanför bron. Vid bron fiskade jag med “mellansjunk” och en liten svart tub.

Vidare upp till “Blanka rakan” där jag i första vändan hade 2st påslag/dragningar på en liten svart/grön tub. Helt otroligt, 3st kontakter men ingen ville fästa sig ordentligt! Men så är det, ibland blir det så här och andra gånger så fäster sig allt och alla.. Det gick ganska fin vattenföring och förhoppningsvis håller det i sig. Jag såg fisk i alla 3 pooler så det känns spännande!

Måndag 20/8
Imorse var det närmre än igår! Efter en timmes fiske drog det ordentligt och fast fisk var ett faktum. Detta var en riktigt rolig fisk som rusade och körde runt ordentligt i poolen med en 3-4 luftsprång. Fisken var blank och fin och jag skulle tippa den till ca 5kg. Tyvärr klev fisken av strax innan landning. En stund senare hade jag dragning till längre ner i poolen. Det är skoj när det hugger men det hade varit skoj att få landat en fisk också.
Vattnet sjönk ca 5cm under dagen och det kändes riktigt fint inför kvällen. Jag valde dock att ta en tidig kväll när stormvindarna kom in. Det brukar inte blåsa särskilt mycket här uppe men igår kväll blåste det fruktansvärt mycket. Några dygn med få sovtimmar kändes i kroppen så det var gott att få vila lite.

Tisdag 21/8
Det börjar bli väldigt frustrerande… Första repan vid bron resulterade i en go dragning och återigen uteblev tyngden och uppkrokning. Det är iof skoj att det biter och man håller tack vare det fokus ganska bra. Älven studsade upp och ner igår och vattnet är ganska kallt. Jag har sett väldigt lite fisk för årstiden men dem är ju där, bevisligen!
 

Onsdag 22/8
Nu blir det en paus i fisket för min del då jag åker till Fagernes för VM i Flugkastning. EL-GE´s Hosted tripp börjar idag och Emil tar täten. Jag återkommer med Orklabloggandet på söndag efter VM.

Back to list