Fiske och annat dagligt

Mörrumsån 10-13 juni

I veckan så var jag tillsammans med Peter, Christoffer och Petter nere i Mörrumsån på årets första “riktiga” laxfiske. Veckan innan hade det kommit ganska mycket fisk och rapporterna såg lovande ut för vårt fiske. Vi möttes dock av ett tropiskt Mörrum med gassande solsken och hög lufttemperatur. Även vattnet mätte hela 20 grader!

Vi siktade in oss ganska snabbt på att fokusera på tidiga mornar och sena kvällar. Första kvällen bjöd på ganska bra aktivitet och vi såg en hel del fisk, mycket tydde på att det var fisk som kom. Jag hade två plogar efter flugan och Peter hade en stöt, annars blev det inget mer denna kväll.
 

Dagen efter körde vi igång fisket strax efter 4 och det tog inte lång tid innan Christofer drog på en fisk. Detta gick bra hela vägen och han kunde pusta ut och glädjas åt sin första lax på fluga. En kanonfin blanklax på 92cm och 8kg! I och med denna fisken och kvällens aktivitet så hade vi stora förhoppningar under förmiddagen. Aktiviteten avtog dock och det hände inte mycket under tisdagen och onsdagen. Jag och Peter hade några stötar i flugan, annars stilla.
  

På onsdag kväll hände det dock lite mer och vi såg helt plötsligt ganska mycket fisk. Antagligen var det ett steg med fisk som kom och rörde om ordentligt. Under kvällens sista timmar hade jag först en rejäl dragning och strax därefter en fisk som plogade flugan. Christoffer hade även han en plog och Peter kom närmast med en uppkrokad storlax som tyvärr skar av tafsen på något på botten. Peter hann böja spöet på fisken i ca 5sek.
På torsdagen hade vi fiske fram till lunch ungefär och det kändes hett iom regnvädret som kom in. Dessvärre var det mer eller mindre stendött denna dag, vi såg knappt någon fisk och inte heller kände vi något. Hur som helst hade vi haft några sköna dagar i Mörrum och nu blir att ladda om inför Norge.
 

Back to list

2 kommentarer på “Mörrumsån 10-13 juni

  1. Jörgen skriver:

    Tenning!!

  2. Robert Frisk skriver:

    Wow, Christoffer?
    Grattis!!
    Det var annat än vitlingen som du fick på havsöringsweekenden 🙂

Comments are closed.