Fiske och annat dagligt

En dag i Baltak/Tidan

För någon vecka sedan planerades en dagstripp till Baltaks regnågsfiske in och igår bar det iväg till Tidaholm och ån Tidan. För min del var det minst 4 år sedan jag var där senast och det skulle bli skoj att få fiska strömmande vatten igen. Som vanligt var det en hel del folk där och det är väl den stora nackdelen med just det fisket, oavsett när du åker så känns det som att folk tagit ledigt för att fiska.

Hur som helst, vi fiskade på i lugn och ro med diverse tackel och flugor. Martin och Kalle körde mestadels uppströms nymffiske medans jag gick med mitt westcoast river spö (10´7 #7) och fiskade nedströms streamer med sinktiplinor. Att jag valde denna utrustning och metod var till största delen att få lite “terapifiske” som liknade det jag helst gör, det vill säga laxfiske. Jag fiskade mest med lite olika zonkers och med en hemmabyggd flyt/sjunk 4 lina. Fisket var helt ok för vår del och vi fick 3-4 fiskar/man. Störst för dagen blev min sista på ca 3kg (ej på bild). En trevlig dag som gjorde mig mer sugen på strömfiske, synd bara att det är låååångt kvar till april/maj…

  

För er som kommit igång med flugbindandet kan jag meddela att jag har ganska gott om rävhår i lager just nu. Mestadels är det hår i 7-10cm klassen och i de flesta färgerna!

Back to list