Fiske och annat dagligt

Söndagsfiske efter regnbåge

För ca en vecka sedan så blev jag tillfrågad om jag ville följa med och fiska regnbåge i några klubbvatten. Tanken var att köra en heldag och då också med flytringarna. Så här års får man passa på att fiska medans det fortfarande går, man vet aldrig när isarna lägger sig. Jag bestämde mig med andra ord ganska snabbt för att följa med till detta klubbvatten.

Martin hämtade upp mig på morgonkvisten och vi mötte upp Patrik vid den första sjön. Vi såg en del vak medans vi riggade spöna men fisket visade sig sedan vara mycket trögt. Vädret var kanske inte det skönaste heller med hårda vindar och regnskurar som löste av varandra. Martin fick dock en fin regnbåge på dryga kilot på en torrfluga som han stripade hem i ytan. Runt tolvsnåret bestämde vi oss för att byta sjö och käka. Patrik som bara skulle fiska en dryg timme till drog en vända medans vi lagade/käkade lunch. Martin lagade en riktigt god skavgryta med bacon, renskav, grädde och annat gott.

 

Dagarna är ganska korta så här års och efter lunch hade vi dryg 2,5 timme på oss innan mörkret. Efter en stunds fiske så fick jag först landat en fin kilosfisk som bet på en svart maraboufluga fiskad sakta nära botten. Kort därefter vakade faktiskt några fiskar ganska frekvent och jag fick landat en fisk på fjädermygg. Fisket var dock trögt ändå fram till den sista halvtimmen, då lossade fisket och fick landat fyra fiskar till och Martin fick två. Regnbågsfisket kan vara riktigt skoj så här års och är bra för själen som i skrivande stund längtar till 1 april

  

Back to list