Fiske och annat dagligt, Nyheter - kurser

Havsöringskurs och lite fiske, 18 april

Idag stod en havsöringskurs på schemat och det var en trevlig familj som hade bokat, en svärfar, dotter, svärson och broder som möttes upp vid 11-snåret ute i Torslanda. Dagen började med lite genomgång av platsen vi skulle fiska, hur man kan planera när man väljer fiskeplats under säsongen och det klassiska flugvalet.

Ganska omgående visade sig fisk i ytan och efter en stunds fiske hade det i alla fall resulterat i  3-4 hugg och följen. Fisken var alltså i farten men inte riktigt på hugget, vattnet var väldigt klart så det kan ha varit en bidragande faktor. Snabba nyp i flugan och följen var resultatet under förmiddagen. Sakta men säkert började solen skina mer och mer och det blev en underbar eftermiddag i vårsolen. Under den “obligatoriska” fikan så snackades det om fisketeorier, myter inom kastning och om allt möjligt annat. Därefter körde vi lite mer detaljerad kastteknik där jag gick igenom kastets fysik och på begäran också grunderna i spey och rollkast. Under den sista timmer bet det några gånger till och en av killarna fick landat sin första kustöring! Vi avslutade kursen och på vägen hem passade jag på att snabbt fiska av en vik och krokade ganska snabbt upp två fiskar, en på 35 och en på 47cm. En skön avslutning på dagen!

Samtliga fiskar idag som kom upp togs på Mallard Xpress.
Vattentemp; 7-8 grader

   

Back to list