Fiske och annat dagligt, Nyheter - kurser

Mörrumsån 6-12 juni

Fredag – Söndag
Årets veckokurs i Mörrumsån startade i fredags morse men merparten av det glada gänget kom redan på torsdag kväll och flyttade in i huset. De flesta drog igång med lite morgonfiske direkt men på förmiddagen tog jag med hela gruppen och visade hela sträckan. Därefter spred alla ut sig och började fiska ordentligt. Under dagarna som gått så har vi kasttränat men också fiskat på ordentligt. Dessvärre är det ingen lax som ännu är landad men det är oerhört mycket fisk i ån. Det klara, fina och varma vädret gör fisket trögt och det fångas lite fisk även nere på Kronolax. Men plötsligt vänder det så det gäller att fiska på! Det har dock varit några dragingar och plogar bakom flugan. Niclas har varit närmast med en rejäl dragning i morse (söndag). Jag själv gick en repa igår kväll och hade en hård stöt i flugan.

Närmast har Göran varit, nu på kvällen krokade han i helt galen lax som körde runt och tvärade och och avslutade fighten med ett luftsprång där kroken släppte.

     

Måndag – Torsdag
Under kursen sista dagar blev det dessvärre ingen lax landad. En extrem värmebölja strök sig in över landet och vi hade närmare 30 grader i skuggen en av dagarna och vattentempen gick upp till 20 grader. Detta är ingen bra kombination för laxfiske… Trots detta var det någon enstaka fisk som naggade lite i flugan och Thomas fick krokat upp en fisk som efter 5 sekunder klev av. Kursen avslutades under tisdagen och alla fick i alla fall med sig god kastkunskap efter kursen.

Onsdag och torsdag var det privatfiske för mig och kompisarna. Det kom in ett rejält regnväder under onsdagen och en lägre temperatur följde under detta dygn. Dessvärre väckte inte detta fisken något nämnvärt och varsin dragning var allt vi hade under dessa två dagar. Torsdagen var återigen varm och solig och Peter och Rickard gav sig ganska tidigt. Efter sen lunch var det bara jag och Andreas kvar och det var också då jag hade en fisk som drog i. 3-4 rejäla tugg i flugan men inget mer.

Nu väntas jobb i massor innan jag har min privata vecka i Orkla efter midsommar. I helgen bär det av till Örekil där jag ska ha tvådagarskurs.

 

 

Back to list