Fiske och annat dagligt, Nyheter - kurser

Tvådagarskurs i Örekilsälven

I helgen hade jag en härlig blandning på fyra personer på en tvådagarskurs i Örekilsälven. Förhållanden var egentligen ganska tuffa med solsken och värme men framförallt den mycket låga vattenföringen. Vi hade strax över 3kb efter sammanflödet på B och runt 2kb på A-sträckan. Kursen startade på lördagsmorgon med ren kastträning med både enhands och tvåhands. Det blev många “A ha” upplevelse och kastningen gick mycket bra. Efter en lång och trevlig lunch på pizzerian så körde vi igång med fisket. Jag visade lite olika pooler på B-sträckan och förklarade vad man ska leta efter vid lågvatten.

Redan i första repan så fick Christian kroka upp en rejäl fisk och efter en bra och strukturerad fight med lite “direktiv” från mig fick han landat sin livs första lax, en blank och lusad fisk på 7kg! En makalös start på fisket! Strax därefter hade även Karianne en dragning längre ner på sträckan. På kvällen blev det ett rejält samkväm nere vid älven och olika spön, linor och kaststilar testades.

   

Under lördagen fortsatte fisket och kastövningarna, bland annat dubbel spey, snake roll m.m. En härlig helg avslutades efter en gemensam burgare på eftermiddagen.

För er som är intresserade så kommer jag köra en likadan kurs i slutet av augusti! Hör gärna av er om ni vill prel.boka en plats!

Back to list

En kommentar på “Tvådagarskurs i Örekilsälven

  1. Jonas Björkman skriver:

    Hej. Jag och min 15-åriga son är intresserade av en endagars nybörjar flugfuskekurs i Örekilsälven vid Munkedal. Vi har sommarstuga i närheten. Gärna någon gång nu under sommar veckorna. Har du någon tid då? Vad kostar det i så fall? Vi har aldrig flugfuskat förut, och skulle behöva låna utrustning.

    Mvh Jonas

Comments are closed.