Fiske och annat dagligt

Laerdalselva skiftet juli/augusti

Det är nu någon vecka sedan jag var i Laerdalselva på vestlandet i Norge. Jag ska summera lite kort hur veckan var. Ett gott gäng möttes upp och startade fisket på söndagen. Ganska snabbt insåg vi dock att det rådande låga vattenstånd som var gav oss ingen bra chans för lax. Visserligen steg det fisk lite titt som tätt men det var ytterst få fiskar som faktiskt stoppade i våra pooler på detta vatten. Vi fiskade Stödnum/Hjerman och Hunderi, bägge sträckor är ganska kända som riktigt bra öringsträckor eller om man har tur med högre vatten även fina laxsträckor. På gänget landade vi endast 3st laxar där jag fick turen att vara en av dem som pillade upp en lax. Däremot landades det ett 30-tal havsöringar! Det låga vattnet gav oss riktigt fina pooler för nattfiske efter havsöring. Längre upp i älven rapporterades det dock ganska bra laxfångster och förhoppningsvis kan man få vara högre upp nästa år, eller längre ner fast tidigare…

Här kommer lite bilder från veckan!
       

Back to list