Fiske och annat dagligt

Trippen till Surna – Jocke Tuovinen bloggar

PRO Team member Joakim Tuovinen var nyligen i Surna på ett mycket lyckat laxfiske och här berättar han om sina lyckade dagar!

Då var resan gjord till en ny älv i Norge. Denna gång var det Surna som stod på tur och denna gång med familj/släkt . Vi börja resan fredag 8/8 och fisket skulle börja 00:00 8/8-9/8. När vi väl var framme visade dom andra mig sträckan då dom har haft sträckan i 8 år samma vecka. Den hade ändrat sig lite men dom 3 poolerna vi hade var väldigt fina !

När vi installerat oss och somnat gick vi upp tidigt lördag morgon. Det var ingen som orkade köra på direkt 00:00 efter bilturen. Vattennivån var ok då det varit flom på torsdagen och det gillar väl alla laxfiskare att det varit precis en innan man kommer fram.
Det tog inte mer än 1 repa för Roger (minken) att dra den första laxen och det är ju ett minst sagt gött tecken. Totalt under lördagen drog vi inte mindre än 4.a laxar och missade en massa dragningar/hugg utöver det.

Samma lycka blev det under söndagen och då hade också alla i gänget dragit minst var sin lax. Johan fick också denna dag sin första lax på fluga vilket var otroligt kul för hans del =).
Under måndagen hade tyvärr vattnet sjunkigt väldigt mycket och den gick fortsatt neråt. Det var precis samma sak här som hemma i Sverige. Supertorrt och inget regn i sikte . Ingen snö och de nedre poolerna är reglerade men dom körde på minimitappning hela vecka.

Resterande vecka körde vi på i semesterfart och bara njöt av ledigheten och att ha en liten del av släkten samlad . Det är inte sämre för min del heller att min bror och kusin gått kockgymnasiet. God mat och dryck fanns det gott om!
Vi fick ströfiskar här och där och var under torsdagen uppe i hela 16 lax. Detta spred sig i Surnadalen och under torsdagen kom en journalist och intervjua Johan, Jonas & Magnus som satt vid elden. Detta kan ni läsa om här

2st odlingslaxar fick Roger som man skall ta upp. Det märktes lång väg att det var något som inte stämde när dom var krokade. Dom var väldigt trötta och gjorde knappt motstånd. Dessa skall alltid tas upp och ingår inte i kvoteringen på sitt kort vilket jag anser som mycket bra. Detta var i alla fall en mycket skön vecka och alltid roligt att fiska på nya ställen och hit kommer man åka igen.

// Jocke 
 
 
 

Back to list