Okategoriserade

Fiske i närområdet

Den sista tiden har bjudit på fina fiskeförhållanden både på kusten och i våra laxåar och älvar. Jag har passat på att ta lite dagspass till bland annat Örekilsälven där jag vart i några fiskar men dessvärre inte landat något. Det är dock väldigt trevlig att fiska den lilla älven när det går bra med vatten, och fångstrapporterna har minst sagt varit inspirerande med flera laxar tagna dagligen. Första passet dit var på B-sträckan tillsammans med Jocke och där brände jag en fin fisk på laxnacken när jag fiskade med en rejäl sjunklina. Nu i torsdags var jag på A tillsammans med en annan vän och hade en fisk som bet på två gånger, dessvärre ville den inte ta en tredje gång. Tyvärr blir det inga fler pass hit i år då tiden inte räcker till.
  

Förra tisdagen var jag i Säveån, som också har kanonflöden, och hade en privat tvåhandskurs med två trevliga herrar. I och med de fina förhållanden passade jag på att fiska lite innan kursen och gjorde sedan en repa på kvällen efter kursavslut. Här hade jag först en riktigt go dragning i flugan och efter en liten paus och ett nytt kast på samma plats bet det på ordentligt och fast fisk var ett faktum! En en ganska odramatisk fight fick jag landat en fin hona på 80cm och ca 5kg. Det är alltid lite speciellt att fånga en lax i Säveån, det känns nästan som en trissvinst.

 

På kusten har det varit bra fart på fisken sista 4-5 dagarna och för min del har det varit ganska korta, men roliga pass med hyfsad storlek på fisken. De flesta har legat mellan 40-43cm men dessvärre inga större än så länge. Passa på nu att fiska när fisket är bra, snart är säsongen slut…
 

Back to list