Fiske och annat dagligt

Härligt fiske i Skåne

Lördag 31 januari
Vi var ett gott gäng från Göteborg som åkte ner till Skåne och Österlen för lite havsöringfiske denna helgen och vi startade med att idag fiska på kusten. Vi rörde oss mellan Ystad och österut några mil. Trots ett ganska kyligt och rått väder hade vi ett ganska bra fiske och fick i gruppen landat kring 10 fiskar. Bäst för dagen var Michael Seeberg med 3st blänkare, varav 2st över måttet med den största på nästa 2,5kg som topppade dagen! Det är dessa fiskar vi både fiskar efter och hoppas på. Jag själv fick landat 4st fiskar totalt, 2st blänkare där en var strax över 40cm och en kring 50cm. Sedan fick jag två utlekta fiskar där en av dem var både ganska stor och i riktigt bra kondis. En så kallad “well menden kelt”, vilket var lite roligt och den bjöd på en hyfsad fight. Flera i gänget hade fiskkontakt och detta höjde pulsen för samtliga i gruppen. Imorgon, söndag, skall vi fiska i Nybroån och rapporter från veckan ger indikationer om bra blänkarfiske i ån!
IMG_1266 IMG_1268 IMG_1274 IMG_1284 seeberg

Söndag och Måndag 1-2 februari
Vi hade två härliga dagar i Nybroån där vi fick gott om fisk och framförallt många blänkare. Under lördagen fick vi i gruppen totalt 8st blänkare och två besor. Den största blänkaren var på hela 3,0kg som togs av Jonas som fiskade ån för första gången. På söndagen var vi bara 4st som var kvar och fiskade och vi fick några blänkare även denna dag. Jag fick landat 2st blänkare bägge dagarna som låg mellan 45-50cm, utöver dessa så tappade jag 3st uppkrokade fiskar och hade ett gäng med hugg. Det var två roliga dagar i ån och stundtals var det väldigt trevlig väder. Då och då kom det dock kraftiga snöbyar så det var lite kallt då och då.
IMG_1290 IMG_1291 IMG_1292 IMG_1298 IMG_1299 IMG_1301

Back to list

2 kommentarer på “Härligt fiske i Skåne

  1. biffen skriver:

    Man får inte fiska öring i skåne innan 1 januari

    1. Tellis Katsogiannos skriver:

      Hejsan! Nej det är jag fullt medveten om, men som du också kan se så är bloggposten daterad till 2015-01-31, det vill säga 31 januari. 🙂 Mvh Tellis

Comments are closed.