Fiske och annat dagligt

Förmiddagsfiske

Igår kväll planerade jag och Peter att köra ett morgon/förmiddagsfiske på en ny plats med flytringarna. För min del var det att gå upp tidigt för att hinna jobba lite innan fisket. Tanken var att vi skulle fiska fram till 12.30 ungefär och att Peter skulle hämta upp mig vid 9.00. Vi kom iväg lite försent och valde därför att stanna på våra hemmalokaler istället för att chansa på något nytt. Väderprognosen stämde när det kom till vädret och också vindriktning. Men att det blåste ca 5-6m/s stämde ju inte direkt… Snarare att vinden puttade på i ca 7-8m/s. Ingen större fara det men det blev lite krångligt med flytringarna på den första platsen. När vi väl kom igång så tappade jag två fiskar ganska omgående och sedan var det trögt en stund. Vi beslutade oss för att byta plats och just då fick jag och Peter varsin fisk strax över 40cm. Lite slagna av den råa vinden och ihållande regnet beslutade vi oss för att byta plats och lägga oss i lä.

Dessvärre hade klockan redan sprungit iväg och vi valde därför att fiska den sista halvtimmen från land istället. På denna plats fick jag landat en fin fisk på 60cm och hade ytterligare ett rejält påslag. Fisken släpptes självklart tillbaka då det klart och tydligt var/är en utlekt fisk (besa) som gärna får äta upp sig några månader till. Idag blir det inget mer fiske för vår del men om ni har möjlighet att sticka ut så passa på, fisket fortsätter att vara bra på sina håll!

Jag hann med att binda en fluga i morse innan jag stack ut på fisket. En förenklad bugger skulle man kunna kalla det. Efter morgonens fiske (alla kontakter på den) så döpte vi den till Frukostflugan.

Krok: Coastal Streamer strl 6
Skalle: Guld
Stjärt: Grizzly Chickabou Orange
Kropp: Blended Ice Dub Brown Claret
Kraghackle: Grizzly hen saddle orange
image-10 image-9

Back to list