Fiske och annat dagligt

Mörrum 4-7 maj

Måndag 4 maj
För fjärde året i rad är jag återigen i Mörrumsån tillsammans med ASSA/Copiax (lås och låssmedsföretag) för lite roligt fiske och också lite kurs utspritt under dagarna. Det var tillsammans med dessa grabbar jag förra året fick min fantastiska blanklax på 108cm. De flesta i gruppen ansluter imorgon men några kom redan idag och jag själv kom ner kring 16.30 och passade på att fiska 2-3 timmar innan middagen. För egen del blev det inget idag men jag fick i alla fall hjälpa en lycklig fiskare som repan bakom/efter mig krokade i en fantastisk fisk på hela 107cm och 18,16kg! Det var spännande att se hela fighten och skoj att man fick hjälpa till och landa den. Nu blir det sova och försöka komma upp på lite morgonfiske.
ronny lax

Tisdag 5 maj
Idag har fler anslutit till gruppen men de flesta, eller resten, kom nu på kvällen efter fisket. För min del blev det inget tidigt morgonfiske utan passade på att vila upp efter en hektisk period. Jag tillsammans med några av grabbarna kom igång kring 10 efter lite administrativt “krångel” med våra fiskekort. Vi satsade på att fiska mer uppe på norra på grund av högt fisketryck nere på södra. Mellan pool 1 och 4 har det varit folk mer eller mindre konstant hela dagen så där har vi inte ens försökt  klämma oss in. Eftermiddagen lades mellan pool 7 och 12 där vi var ganska själva ett tag för att sedan avslutas i pool 17-18 där jag i de sista reporna såg 3 nystigna fiskar gå över nacken på pool 17. Det var väldigt spännande men ingen fisk ville bita denna gång. Sedan lunchtid har det mer eller mindre blåst och regnat konstant så vi gav oss kring 18.00 för gemensam middag på Mörrum River Lodge där vi också bor. Ebbe som fiskar med oss hade haft en fisk som smällde i flugan ordentligt men inte fastnade. Fisket har däremot vart bra idag och 3st nystigna laxar fångades, 2st i pool 1 och en fisk i pool 4. Nu innan sängdags band jag några flugor som ska få simma imorgon, bland annat en favorit – Black and Orange. Nya tag imorn!
imagge-1-kopia imagge-kopia

Onsdag 6 maj
Idag blev det en lång dag vid ån då många av oss startade fisket kring 5.00 och fiskade fram till 20.30 ungefär. Förvisso i ett ganska lugnt tempo men flugorna var i vattnet ganska mycket. En otroligt skön dag men med väldigt mycket folk på sina platser. Kring pool 1-4 var det som vanligt kölapp men även i de andra delarna av södra så var det mycket folk. Vi höll mestadels på norra hela dagen där jag också sprang på min gode vän Jonke Höglund som precis hade lyckats landa en kanonfin lax på 12,2kg och därmed tagit den första på “norra”. Stort grattis Jonke! Imorgon torsdag blir det sista dagen innan jag far hem och jag får se hur länge jag fiskar.
7an_blog 21_blog jonke_blog

Back to list