Fiske och annat dagligt

Mörrumskurs 17-20 september

Torsdag 17 september
Vilken start vi har haft på årets sista mörrumskurs! I morse fiskade jag privat i ca en timme, dvs en lång repa genom några pooler och fick landat en arg hane på ca 72-73cm och strax där efter tappat en. Det kändes riktigt gott att fisket vart igång de sista dagarna i Mörrum i och med det ökade vattenståndet. Efter min morgonrepa bytte jag om och åkte ner till Mörrum för att tjöta lite med grabbarna på All Fly och för att möta upp några tidiga gäster för en lunch på Laxens hus. Mellan 15-16 så började folket dyka upp vid huset och när vi var fulltaliga kom vi igång med fisket och kursen. Det tog inte långa stunden innan Christofer ringde och sa att han hade en storlax på längst ner på sträckan och jag fick ta mig en rejäl springtur. Efter en ilsken fight fick han landat sin största lax, en arg hane på 96-97cm! Stort grattis till en kanonstart! På vägen upp igen snackar jag med grabbarna och det mesta flyter på med både kast och fiske. Nä jag kommer upp längst upp så visar det sig att Loa som fiskar lax för andra gången lyckats med bedriften att landa hela 3st laxar första dagen! Inga storlaxar men tre fina fiskar mellan 2,5-3,5kg och ytterligare en storlax som tappades. Till middag bjöd Thomas på en ypperlig älggryta som verkligen mättade våra hungriga magar, stort tack. Med andra ord, en kanonstart på fisket denna kurshelg!

tellis stoffe loa loa_2
middag

Fredag 18 september
Kanonfisket fortsätter! På morgonen var några ur gruppen morgonpigga och uppe i gryningen. Detta gav resultat för Henrik som fick sin livs första lax på härliga 90cm, stort grattis till det. Kort därefter tappade han även en fisk till. Vi hade sedan den dagliga kastlektionen kring 10-11 och fisket/kastande fortsatte efter det. Inget mer hände innan vår lunch kring 14. Däremot så hade vi en helt fantastisk eftermiddag/kväll med ett riktigt kanonfiske! Först fick Mattias landat sin första mörrumslax på ca 3kg och ganska kort därefter fick Peter sin livs första lax på ungefär samma vikt. Det dröjde inte länge innan jag fick ett samtal från Peter som berättade att då hade hjälp Christian att få nytt personbästa med en laxhona på 87cm. Vilken kväll detta höll på att bli! Vid den här tiden, ca 19.00, så hade flera börjat ge sig och jag passade på att faktiskt gå en repa jag med (första för dagen) och det dröjde inte mer än ca 10 kast innan det sög i ordentligt och jag fick känna omgående på att detta var en rejäl fisk som tagit min fluga. En kort och stenhård fight på ca 8-9 minuter resulterade i min livs största lax på hela 110cm och ca 16kg. Denna hona var extremt bred över ryggen och en rejäl buk! Den sista timmen guidade jag vidare och både Thomas och Sukri tappade varsin lax strax efter uppkrokning, surt men skoj att nu alla har fått känna på lax och vi har nu två dagar kvar. Idag har totalt 5st laxar landats och flera kontakter och nu totalt 10st laxar har kommit upp.

vet slutet christian mattias 110cm 110cm_2

Lördag 19 september
Idag har fisket vart betydligt lugnare och endast en fisk har kommit upp. Loa fick landat en 2,5 kilos under eftermiddagen. Det tappades ett par fiskar också men det var dåligt bett på dem idag. Under eftermiddagen syntes dock mycket fisk på hela sträckan! Dagens lektion handlade om linbågar och felanalys av kasten och det blev en bra diskussion i gruppen med många bra frågor.

dagen sukri loa

Söndag 20 september
Sista dagen för årets sista Mörrumskurs bjöd på lite sämre fiske för vår del. Sista kastlektionen blev en redig repetition på alla moment vi gått igenom och det återigen en bra pratstund med alla. Trots att fisken var mer passiv denna dag så fick Henrik landat sin andra lax och sin första lax på 10kg! Stort grattis och en fin avslutning för kurshelgen. Totalt fick vi landat hela 12st laxar under denna helg med en topp på ca 16kg (min) fisk. Sedan har vi Henriks 10 kilos och Christofers laxhane på ca 9kg. Stora fiskar simmar helt klart i Mörrum. Till nästa år körs samma upplägg och ni kan redan nu förboka platser!

sista_dagen drillhenrikk_blogg henrik_blogg

Back to list