Uncategorized

SM i Speycasting 2015

Årets SM i Spey är nu avklarat och dagen bjöd på långa kast och fina förhållanden. 12st kastare hade anmält sig till båda grenarna vilket är 15´1 Spey och 16/18´Spey. Under morgonens kval i 15´1 Spey så var det totalt vindstilla och helt lika för alla. Här kastade Roger Håkansson riktigt stabilt och satte ett nytt personbästa med 98 meter totalt över vänster och höger axel. Inför finalerna kom vinden vi alla väntat på och resultaten därefter. En jämn och fin vind utan några rejäla byar eller vågor gav mig vittring på världsrekordet och satte nytt personbästa och Svenskt rekord i längsta kastet gjort med 15´1 Spey med 59 meter och med ett stabilt vänsterkast tog jag hem guldet. Världsrekordet på 60,3 står sig därför ännu. Roger Håkansson kastade stabilt även i finalen och nöp silvermedaljen. Bronsmedaljören hade lite krångel i kvalet men plockade fram fina kast i finalen!
I 16/18´Spey hade vi jämna förhållanden även där och genom hela tävlingen var vädret stabilt. Även här bjöds det på långa kast av många och jag lyckades nypa guldet även här med 62,5m som längsta kast. Joakim Karlsson drog till en riktigt bra kast med 57 meter som räckte till Silvret. Roger Håkansson fick inte ut sitt max här i dag men kunde ta med sig en bronspeng hem i denna gren.

Resultat
SM_Spey2015_resultat-1 SM_Spey2015_resultat-2

Back to list