Fiske och annat dagligt

Trevligt fiske i Kullsjön

Ingen har väl missat att hösten hittills har varit väldigt fin med vindstilla dagar, solsken och en ganska behaglig temperatur. Det, tillsammans med rapporter från sjöarna, har gjort att fiskesuget har kommit krypande ganska mycket den senaste veckan och i onsdags bestämde jag mig för att ta en fiskedag på torsdag. Kompisen Björn var inte sen att haka på och vi möttes upp kring lunch vid Kullsjön i Lerum. Det vakade ganska regelbundet över den spegelblanka sjön och vi traskade bortåt för att hitta lite ostörda platser. Trots bra aktivitet med mycket vak så tog det en bra stund innan jag knäckte “koden” för dagen. Mycket fisk gick och sörplade i sig fjädermygg och det kläckte faktiskt ganska mycket, även några enstaka nattsländor susade förbi. Med det i åtanke riggade jag små myggimitationer och började fisket.

Efter några flugbyten hade jag ett par fiskar som bet på men som jag missade i krokningen. I ren frustration satte jag på en torrfluga (nattslända) som jag skuttade lite längs ytan och 3-4 fiskar vände under flugan utan att ta. Till slut så tröttnade jag och satte på en traditionell Montana nymf och efter det så brakade det loss ordentligt.. Under de resterande 2-3 timmarna av fisket så landade jag 8st jättefina regnbågar och tappade/bommade desto fler. Melodin för dagen var snabba och knyckiga hemtag så att flugan skar och svängde i sidled. Alla förutom en fisk som tog på sjunkade fluga bet när jag satte fart. Samma metod fungerade även för Björn som också han fick krokat ett gäng fiskar. Det var skönt för själen med en fin höstdag och hoppas det hinner bli fler sådana innan vintern kommer.

forsta uppkrokning drill  fisk sjon

Back to list