Fiske och annat dagligt

Härligt kvällspass på kusten

Ingen har nog missat högtrycket med gassande sol och lågvatten som följd. Inga optimala förhållanden för öringfiske i april direkt men under de sista dagarna har det dock varit mycket fisk i farten och det har vakat väldigt mycket på vissa platser. Fisken har dessvärre varit riktigt kinkig och trots en massa flugbyten har resultaten varit sparsamma.

Ikväll fick jag däremot uppleva hur härligt kustfisket kan och ska vara så här års. Jag kom igång med fisket strax efter 18.00 och jag såg då ett stimm med öringar som jagade och vakade ganska långt ut. I perioder kom fisken tillräckligt nära så jag kunde nå vaken och då bet det direkt! Tyvärr kom inte fisken nära många gånger men i två omgångar högg fisken stenhårt på min lilla räka som jag fiskade hem i hög fart. Dagens fångst slutade med två fina fiskar över måttet, 46 och 55cm, samt en tappad fisk på +50 och två rejäla hugg. Det blev en helt underbar kväll som med sitt spegelblanka hav och vakande fisk gav känslan av ett försommarfiske!

kust shrimp55a55

Back to list