Fiske och annat dagligt

Mörrum 27-29 april

Onsdag 27 april
Då var det äntligen dags för årets första fiske i Mörrumsån och jakten på de stora blanka laxarna. Som de senaste 6 åren så har jag blivit medbjuden på samma företagsevent med ASSA Obloy och Copiax tillsammans med en massa trevliga låssmedar. Grabbarna startade redan i måndags men jag dök upp först idag. I morse hade jag först en guidning på kusten hemma och kom iväg efter lunch. När jag väl kom ner kring 18.00 så fick jag reda på att en av killarna ur gänget hade tappar en blanklax som tyvärr drog av tafsen. Riktigt tråkigt men man får vara glad att man i alla fall får chansen så här års. Den första blanklaxen togs av den duktiga mörrumsfiskaren Normann i måndags och han har dessutom landat två kanonfina öringblänkare dagarna efter.

Jag hann med två repor idag och började i pool 12 där jag faktiskt ganska omgående hade två rejäla tugg i flugan. Platsen och hur den högg gör mig dock tämligen säker på att det var en öring och inte lax, men vem vet! Därefter rundade jag av i pool 4 där jag mest pratade med ett gäng trevliga fiskare. Nya tag i morgon!

fluga_blogimage

Torsdag 28 april
Idag har det varit en härlig dag vid ån och man kände att våran kom tillbaka lite mer idag med sol och lite högre temperatur. Vi har fiskat på i ett ganska lugnt tempo och under förmiddagen hade jag kastkurs med gruppen och gick igenom lite detaljer inom kasttekniken. Fiskemässigt var det en lite spännande dag då Janne i vårt gäng fick en fin öringblänkare på ca 60cm. Tyvärr var jag på andra sidan av pool 4 så det blev en väldigt inzoomad bild. Här var det en spännande stund för strax därefter så krokades en riktig storlax på +15kg av en annan fiskare som tyvärr slet av tafsen. Nya tag imorgon, förhoppningsvis kommer fisket igång lite mer nu när värmen börjar komma.
bloggimage (1) image

Fredag 29 april
Sista dagen för vårt fiske och även fisket för min del. Idag la jag i en extra växel under förmiddagen och fiskade av några pooler ordentligt två gånger om men inget ville bita på för min del denna dag. Däremot fick Anders i gänget äntligen spräcka nollan och dra sin första fisk på tvåhands, en kanonfin blänkare på 3,1kg! Stort grattis Anders! Det har varit riktigt skönt att få komma igång med tvåhandsfisket och det känns otroligt lättande att min tvåhandskastning funkar efter med axel/bröstoperation. Att i slutet av april få gå och fiska i mer eller mindre i tomma pooler var riktigt gött. Nu är det nog många som kommer att fiska närmsta veckan i Mörrum och alla går nog och väntar på att våren och värmen skall komma. I skrivande stund är det knappt 8 grader i ån vilket är lite väl kallt för att blanklaxfisket ska kicka igång ordentligt. Jag åker ner igen kring den 20 maj för min första kurs för året.
IMG_1050 IMG_1056

Back to list