Uncategorized

Orkla, Øvre Ekli vecka 27 – semester

Lördag – söndag
För åttonde året i rad är jag äntligen tillbaka på Øvre Ekli ihop med goda vänner och semesterfiske på en av Orklas bättre sträckor. Första kvällen (lördag) startade med en tappad lax för mig och tappade laxar för Björn, Patrik och Rickard. Trots extremt lågvatten så var det mycket fisk i poolen. Under söndag till måndag så steg äntligen vattnet men vi hade ett dygn där allt kändes så jädrans bra men fisken lös med sin frånvaro. Som vanligt så fiskar vi i 8-timmars skift och det andra passet hade landat 2st fiskar under dessa pass.

Måndag
Ikväll hade vi kvällspasset och vi fick höra att de som kört dagpasset hade fått en fin lax på ca 8 kilo och tappat en fisk. När vi väl kom ner så berättade vår goda Norska vän Herrbjørn att han hade tappat två fiskar. Vi såg ganska mycket fisk och kändes oss taggade. Först ut var Rickard som tappade en storlax, sedan fick Patrik krokat en ruskigt arg laxhane som efter en go fight landades, 93cm lång! Efter det lugnade det ner sig lite men kvällen avslutades helt grymt. I min andra repa krokar jag i en ursinnig fisk på 89cm som efter en hård fight fick se sig besegrad. Mer eller mindre direkt efter krokade Björn i den fetaste Orklalax jag sett, en smällfet hona på 94cm! Rickard avslutar kvällens pass med en grymt tjurig fisk på 78cm. En grymt lyckad kväll och vi grymt taggade för resten av veckan.

IMG_1098IMG_1104IMG_1108IMG_1132IMG_1122IMG_1137IMG_1153

Tisdagsdygnet
Under tisdagen har vi tyvärr inte landat någon mer fisk men på dagspasset var det grymt mycket fisk i rörelse och vi hade bra chanser. Patrik hade fyra dragningar, Herrbjørn var i en fisk och även Rickard. Närmst var Andreas som under dagen krokade en fin fisk som tyvärr klev av efter en kort fight. Under nattpasset var det betydligt lugnare och vi såg ett fåtal fiskar. Björn tappade dock en bra fisk i sin första repa för natten. Vattnet har tyvärr börjat sjunka ganska rejält igen så poolen blir nu kortare men trots det så fiskar den fortfarande ganska bra. Vi hade en trevlig natt vid älven där Andreas stod för nattmiddagen, tacos vid älvkanten är inte helt fel! Nya tag idag (onsdag) när vi nu går på kvällspasset.

IMG_1163

Onsdagsdygnet och torsdag dag
Dessvärre har fisket fortsatt varit trögt de sista dagarna. Ingen mer landad lax på vårt gäng men ett par tappade och några dragningar. Vi har fortsatt väldigt trevligt vid älven och äter gott och inväntar nästa rush. Nu blir det gemensam middag vid älven innan vårt nattpass. Tyvärr fortsatte vattnet att sjunka och nu är det max 30Kb igen vilket är väldigt lågt för årstiden.

IMG_1172IMG_1186IMG_1193IMG_1201
Torsdag och fredag kväll samt lördag morgon
Under torsdagen hade vi vår sedvanliga grillkväll och som vanligt var det väldigt trevligt. Efter middagen hade vi vårt nattpass och jag gjorde två snabba repor utan resultat medan Björn valde att sova och fiska morgon istället. Tyvärr ingen fisk då heller. Under fredagskvällen rörde sig lite mer fisk igen då både Andreas och Rickard först var i ett par fiskar. Herrbjørn fick äntligen landat sin första fisk för veckan som efter en snabb bild fick simma hem. De flesta valde att åka hem under fredagsnatten men jag och Andreas är kvar för fiske på andra sträckor. Sista morgonen på Ekli var lika trög som de andra, en dragning för min del var allt.

Överlag har fisket varit väldigt bra i Orkla hittills på säsongen och denna vecka var inget undantag. Vi fick landat totalt 10st fiskar denna vecka vilket för ses som ett klent resultat med tanke på mängden fisk som stiger just nu. Extremt lågvatten är väl kanske inte det bästa på Øvre Ekli så vi får hoppas på mer vatten nästa år.

IMG_1206 IMG_1217 IMG_1219

Back to list

En kommentar på “Orkla, Øvre Ekli vecka 27 – semester

  1. Irene B.K. skriver:

    Härligt!!!
    Alla ser ut att trivas- “som fisken i vattnet”.
    Wish I was there….

Comments are closed.