Uncategorized

Orkla vecka 26 – Kurs på Polset

I tisdags var det äntligen dags för mig att styra skutan mot Orkla igen. Det är alltid en fantastisk känsla att få åka upp mot vad som känns som min “hemmaälv”, för tolfte säsongen i rad. I år har man också sett en väldigt positiv trend med mycket fisk som verkar vara på väg upp i älven, trots för årstiden extremt lågvatten.

Denna vända startade med årets först Orklakurs och i samarbete på Harrkungens fiske så stod sträckan Polset på schemat för veckans fiske och kastlektioner. Det var en härlig grupp med väldigt blandade människor, bland annat två som rest från Spanien. Gruppen hade startat sitt fiske redan på lördagen, och under första dygnen fram till måndag förmiddag hade det varit otroligt mycket fisk i rörelse med riktigt många kontakter och tyvärr tappade laxar. På tisdag förmiddag, precis innan jag kom, så fick Magnus sin första Orklalax på ca 2,5 kilo. Dagarna som följde bjöd på en del kontakter men faktiskt ganska stilla. Under onsdagen och torsdagen började det komma mer fisk och Magnus var återigen i farten och landade sin andra lax på ca 7 kilo! Även jag fick chansen att göra några kast på torsdag natt och fick landat min första orklalax för säsongen, en fisk på ca 5-5,5kg.

Utrustningsmässigt kör vi mestadels med flytlinor/sinktips eller ren intermediate. Generellt sätt så har flugor likt Sunray eller Dee monkey varit melodin hittills.

I skrivande stund, fredag, har det rört sig mycket fisk och en hel del dragningar indikerar att det är mycket fisk som rör sig. Vi ser även ganska mycket fisk så nu inför kvällen känns det riktigt hett!

Sista passet under fredag kväll/natten till lördag var ganska spännande och för min del i den sista repan tappade jag 2st bra fiskar och hade en dragning.

image image (5) image (6)image (4) image (3) image (2) image (1)

Back to list