Fiske och annat dagligt

Orklapremiären

Fredag 1/6 kl 11.00
I natt startade den efterlängtade premiären i Orkla och jag gjorde årets första kast redan vid 00:02. Det var en underbar känsla att få komma igång med norgefisket igen. Jag gick bara en lång repa på natten eftersom det var minusgrader. Det kändes med andra ord inte som någon större vits att köra hela natten.

Nu har jag sovit ut ordentligt och jag kommer starta fisket snart igen. Älven är jättefin men aningen kall. Nu på eftermiddagen/tidig kväll när tempen har gått upp blir det säkert bra!

Fredag 1/6 kl 17.30
Nu har har jag kört i ett gäng timmar och stundtals kändes det riktigt hett. Men vädret fortsätter att jävlas med oss. Kika på bilderna så ser ni vilka olika väder vi har haft under eftermiddagen. Nu blir det käk sedan ut igen!
 
 
Lördag 2/6 kl 16.00
Kvällen igår var mycket fin med uppehållsväder och det kändes riktigt bra. Natten blev sedan riktigt kall och jag tog en sovmorgon igen. Nu har jag fiskat ett par långa repor och ännu inte sett någon fisk. Inte heller “grannarna” nedströms och uppströms har sett någon fisk. Nu skall det käkas och sedan fiskas hela kvällen och en bit in i natten. Det är bra mycket varmare idag och kvällsfisket kan nog bli lite spännande.
 

 Söndag 3/6 kl 8.45
Det blev en gemensam grillning igår kväll med grannarna nedströms mig (Överöyen). Jag fick även gå några repor på denna sträcka och det var skoj att fiska den igen. Senaste gången jag fiskade här var 2006. Det blev tre repor men jag varken såg eller kände något. Rapporterna ifrån älven är ganska lugna och vad jag kan se/höra så är det mer eller mindre ingen fisk tagen i Meldal. I skrivande stund vräker regnet ned och det skall tydligen göra det hela dagen. Det blir väl någon repa om en stund i alla fall, ut och kriga lite.
 

Det blev någon timmes halvhjärtat försök senare under söndagen. Älven flommade och var hög, tung och kall. Där jag fick gästfiska lite var älven dessutom chokladbrun där ett biflöde rinner ut. Det var med andra ord en tuff premiär med svåra förhållanden. Skön att komma upp och känna på grejerna i alla fall! Nu är det ca 3 veckor kvar tills jag åker upp igen för privatfiske samt kurser. För er som är intresserade så finns det lite platser kvar på kursen V.29!

Back to list