Fiske och annat dagligt

Orkla, sista dagarna

Måndag 27/8
Efter en lång och slitsam helg i Fagernes och VM i Flugkastning så är det skönt att sitta här uppe igen. Vattenföringen var riktigt fin på morgonen men fisken lös med sin frånvaro. Jag fiskade mellan 10.30-13.30 och åkte sedan upp till huset för att laga mat för hela veckan och slappade en stund framför TV´n. När jag kom ner till älven så hade den sjunkit med ca 2dm och vare nere på 28kb, och den fortsatte att sjunka några cm till under kvällen. I denna kraftiga sänkning började fisk visa sig men tyvärr ville ingen bita. Vattentempen ligger runt 9,5grader och det är väldigt kallt i luften. Det är lite synd för oftast brukar sådana här sänkningar få fisken på bettet.
 

Tisdag 28/8
Jag tog ett tidigt morgonpass och det kändes hett när jag kom ner men det var mycket kyligt i luften och under 3tim på morgonen såg jag endast 2 fiskar. Nu har jag varit uppe i huset en stund och jobbat lite med datorn. Det har blåst kraftigt hela morgonen och nu den sista timmen har det ökat, rena rama kustvindarna!

Hemma igen
Jag fiskade på tisdagskvällen och bestämde mig då för att åka hem på onsdagen. Fisket var riktigt trögt och efter att ha pratat med många av de lokala som fiskar runt om i älven så bestämde jag mig för att skippa de sista dagarna. Fångsterna i Orkla har under den senaste tiden varit mycket sparsamma, det är helt enkelt dåligt med fisk i år. Trots att älven sjönk såpass mycket så var fisket mycket trögt, mycket beror nog på det kalla vattnet. Jag mätte vattentempen flera gånger och det var precis att det gick över 9 grader som varmast. Nu är säsongen över och vi tar nya tag inför nästa år!

Back to list

2 kommentarer på “Orkla, sista dagarna

 1. Andreas Larsson skriver:

  Satan va skillnad, ser ut att vara en fröjd att fiska där! skitfiske på dig/er

 2. Jan Berglund skriver:

  Hej igen och tack för sist! Kursen börjar ge resultat för mitt vidkommande och till nästa år då ……
  Jag har i alla fall lyckats pressa ut linan i halva Byskan och det får väl vara bra.
  Tyvärr har laxen i Byskan varit avvisande och bara markerat mot tuberna men det har blivit ett 10-tal harrar!
  I Årgårdsälven gick det däremot lysande, som vanligt, med ett antal blankingar på enhands.
  Fisken har varit knepig att kroka och jag har haft mycket fisk efter flugorna men endast ca 15-20% har huggit ordentligt.
  Ha det gött alla laxtokiga önskar Janne Be.

Comments are closed.