Fiske och annat dagligt

Mörrum 24-26 april

Den senaste veckan har jag spenderat i södra Sverige där jag har haft en massa kastkurser. Sedan i onsdags har jag varit i Mörrumsån där jag kört lite kurser, men också hinner fiska några timmar per dag. Fisket har den senaste tiden varit väldigt bra här och många fina blänkare har tagits.

En alltid lika trevlig syn.

I onsdags så hade jag först lite egen fisketid och hann med att ha två rediga påslag, det ena nere i 12an där hugget kom som en hård stöt som kan ha varit en blänkare. Strax innan min kurs på eftermiddagen hade jag två tunga gung i pool 20. Under kursen var fisken ganska aktiv men ingen fisk ville bita.
 

Idag hade jag fiske och kurs tillsammans med ett gott företagsgäng och vi körde igång efter en ganska tidig frukost. Det har varit ett ganska lugnt tempo på hela gänget men vi fick under dagen 4st fiskar, en stor laxbesa på hela 105cm som störst och en del mindre öringar. Jag själv fiskade lite mer på eftermiddagen/kvällen och fick landat en hybrid på 90cm uppe i pool 20. I och med att vattnet är ganska lågt och att vi först och främst jagar öringblänkare på de nedre delarna har vi fiskat med flytlinor med sjunkspetsar. I morgon blir det en halvdag för min del och jag kommer sluta mitt fiske runt 16. Jag skall försöka blogga om det då. Under lör-sön skall jag till Ryd och tävla på årets första flugkastartävling.

Nu har jag fiskat klart för denna gång och det blev inga fler landade för min del. Jag hade en fisk som släppte precis samtidigt som jag gjorde min krokning. Nu blir det Ryd och kastartävling!

Back to list