Fiske och annat dagligt

Ryd Open 2013

Då var årets första kasttävling avklarad och efter en lång kursvecka så var det skönt att varva ner lite. Självklart var jag taggad för tävling men tiden till träning har inte funnits i år så formen var därefter.

Som vanligt hade SFK Fenan med Roger Håkansson och Joakim Karlsson i spetsen gjort ett kanonarrangemang! Vädret under lördagen var fint förutom de svaga vindar som hela tiden snurrade runt. Stundtals hade vi raka motvindar! Tyvärr styr man inte över naturens lagar och alla kastade trots detta väldigt bra. Jag själv kom på 4e plats i Trout Distance med 33,5m och 2a i Salmon Distance med 52,3m. Vidar Naess ifrån Norge vann Salmon Distance med ett kanonkast på 56,9m, och detta gjorde han med ett TSD T-Spey 15´1 #11. Riktigt skoj! Niklas Eriksson ifrån klubben kom på en tredje plats.
 

Under söndagen var det dags för speygrenarna och det lilla jag tränade kvällen innan kändes riktigt bra. Dessvärre var den känslan helt bortblåst under tävlingsdagen och jag kastade riktigt dåligt enligt min egen mening. Här kände jag att det är nog läge att i alla fall träna några gånger inför vår hemmatävling om några veckor. I finalen kom jag två på 93m i totalen efter Vidar Naess som hamnade på 94,5. Den gren jag hade absolut minst förväntningar i gick faktiskt bäst, 18´Spey. Den gren är normalt den jag måste träna mest i för att få till det men här räckte tydligen “rutinen” och jag tangerade mitt svenska rekord på 55,5m. Under söndagen var vädret perfekt och jag kan inte skylla på något annat än att jag måste nog träna lite inför nästa tävling, det går tydligen inte att vila sig i form under vintern…
 

Back to list